Šport > Kolesarstvo
1824 ogledov

"Če eden od fantov ne bo na pravi strani, bomo imeli problem"

Joao Almeida Profimedia
UAE Team Emirates bo na Touru nastopil s številnimi zvezdniki.

Tadej Pogačar je v zadnjih dveh letih na dirki po Franciji moral priznati premoč Dancu Jonasu Vingegaardu. Tokrat bo Slovenec pred Tourom nastopil še na Giru, kjer bo prvi favorit za skupno zmago, v juliju pa bo, če bo seveda uspešen v Italiji, napadel še dvojček zmag z nastopom na Tour de France. Kot zadnji je do zmage na italijanski in francoski pentlji v istem letu prišel Marco Pantani leta 1998.

V lovu za tem podvigom so se pri ekipi UAE odločili na Tour poslati vse svoje najboljše kolesarje. Na prvotnem seznamu so tako poleg Pogija še Joao Almeida, Juan Ayuso, Pavel Sivakov, Marc Soler in Adam Yates. V moštvu se bo tako trlo zvezdnikov, marsikaterega Pogačarjevega privrženca pa skrbi, da bodo nekateri od njih raje zasledovali svoje cilje.

"Če bomo vsi knjigo odprli na isti strani, lahko vse skupaj deluje zelo dobro," je v pogovoru za GCN  (Global Cycling Network) dejal Almeida, ki je na zadnjem Giru osvojil skupno tretje mesto za zmagovalcem Primožem Rogličem in drugim Geraintom Thomasom. "A če eden od fantov ne bo na tej strani, potem bomo imeli problem. Od športnih direktorjev je odvisno, kako se bo to izteklo. Sam bom opravil svoje delo, svoje reči. Nadziram lahko le stvari, ki jih počnem sam, ne morem nadzirati početja drugih," je še dodal Portugalec.

Joao Almeida | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta bo sicer šele prvič nastopil na Touru. "To je bila moja odločitev. Želel sem nastopiti že v letu 2023, a sem še pred nastopom na Touru hotel priti do stopničk na eni izmed ostalih tritedenskih dirk. To mi je uspelo na Giru, zdaj je čas za novo poglavje," pravi Almeida.

"Na vsaki dirki želim storiti najboljše. Seveda bom pomagal tudi moštvenim kolegom, če bodo boljši. Na Tour se nameravam podati v najboljši formi skupaj s Tadejem in ostalimi fanti, nato bomo videli, kako bo šlo."  

dezurni@styria.media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice