Šport > Kolesarstvo
3659 ogledov

"Vsi bodo srečni, če se Pogačar ne bo pojavil"

Biniam Girmay Profimedia
Slovenski kolesar se je zasidral v misli tekmecev.

Odlični eritrejski kolesar Biniam Girmay, ki je leta 2022 postal prvi afriški zmagovalec ene izmed etap na tritedenskih dirkah, ko je bil najmočnejši v sprintu manjše skupine kolesarjev v 10. etapi Gira, je zadnje dni dokaj uspešno nastopal na Touru Down Under v Avstraliji, a je z mislimi že pri spomladanskih klasikah.

Na teh se je kolesar moštva Intermarché–Wanty v preteklosti že izkazal, leta 2022 je tako osvojil preizkušnjo Gent-Wevelgem. Tokrat vrhunska rezultata načrtuje predvsem za dirki E3 Saxo Classic in dirko po Flandriji. Slednjo je lani dobil Tadej Pogačar, ki pa za mnoge največje enodnevne klasike tokrat nima v načrtu.

"To lahko vprašate vsakega kolesarja v karavani. Odkar je začel tekmovati, se je vse speremenilo," je v smehu Girmay odgovoril na vprašanje, če Pogačarjeva odsotnost odpira vrata za uspeh drugim kolesarjem.

"Tudi sam uživam v težkih dirkah, Pogačar pa v vsako preizkušnjo prinese mnogo emocij, tudi med navijači. Je neverjetno prijazen fant, škoda, ker ga spomladi ne bo na teh dirkah, a celotna karavana bo srečna, če se ne bo pojavil (smeh)," meni Eritrejec.

Biniam Girmay | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice