Šport > Kolesarstvo
4411 ogledov

Nore scene! Van Aert z odlomljenim sedežem do neverjetne zmage (video)

Wout van Aert Profimedia
Wout van Aert je prišel do najbolj bizarne zmage svoje kariere, potem ko je ciljno črto prečkal na kolesu brez sedeža.

Belgijski kolesarski superzvezdnik Wout van Aert je le prekinil svoj post na dirkah ciklokrosa, potem ko je na nedeljski tekmi v Benidormu prišel do prve zmage v letošnji sezoni svetovnega pokala, ko je le uspel prekiniti neverjetno serijo zmag svojega velikega rivala Mathieua van der Poela.

Po izjemno napeti dirki polni preobratov je Van Aertu le uspelo z nekaj prednosti priti do zadnjih zavojev na dirki. A nato se je prava drama šele začela. Belgijec je namreč pred ovirami na cesti skočil s kolesa, preskočil vse prepreke, ko pa se je želel med tekom ponovno povzpeti na kolo, je pri tem padel in celo odlomil sedež na kolesu.

A tudi to ni zaustavilo izjemnega Belgijca, ki je dirko dokončal kar brez sedeža in na koncu tudi slavil, pa čeprav ga je čez zadnje zavoje že začel loviti drugouvrščeni Michael Vanthourenhout. Toda Van Aert je tudi brez sedeža uspel odbiti vse napade svojega rojaka za eno najbolj bizarnih zmag svoje kariere.

Van der Poel, ki je pred nastopom na dirki v Benidormu slavil na vseh dirkah v letošnji sezoni, na katerih se je pojavil, je končal na petem mestu, potem ko je sredi dirke grdo padel in zapravil vse možnosti za zmago.

Čeprav se je njegova zmagovita serija končala, pa ni nobenega dvoma, da bo (skoraj) nepremagljivi Nizozemec izraziti favorit na bližajočem se svetovnem prvenstvu v ciklokrosu, ki bo na sporedu 4. februarja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • dare326 10:23 23.januar 2024.

    Kot je videti, je ostal nosilni del, na katerem je lahko sedel, samo na opori bi težje.

Sorodne novice