Šport > Kolesarstvo
11505 ogledov

Pogačarjev odgovor še naprej navdušuje! Ne Tour, ne Giro, temveč ...

Tadej Pogačar Profimedia
Izjava, ko je moral Tadej Pogačar izbrati svoj največji cilj za sezono 2024, še naprej navdušuje.

V sezoni 2024 bo slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar poizkušal spisati zgodovino, saj si želi postati prvi človek po Marcu Pantaniju leta 1998, ki bi mu v istem koledarskem letu uspelo osvojiti največji etapni dirki na svetu, Giro in Tour.

Zato je novinarje Radio Coda še toliko bolj navdušila izjava, ko so ga decembra vprašali, katera zmaga bi mu bila v letošnji sezoni pomembnejša, ali njegova prva na Giru, ali še tretja na Touru, pa je Pogačar presenetil vse zbrane in izbral tretjo možnost. "Svetovno prvenstvo!" je med smehom izstrelil naš kolesar.

Pri Radio Codu so si omenjeno izjavo celo izbrali, da z njo reklamirajo prav poseben kanal, ki bo posvečen zgolj kolesarski ekipi UAE Team Emirates in našemu šampionu.

Pogačar sicer velja za izjemno vsestranskega kolesarja in je verjetno kar edini na svetu, ki lahko slavi na katerikoli izmed velikih tritedenskih dirk, kot tudi na svetovnem prvenstvu. To je dokazal že lani, ko je po drugem mestu na Touru na cestni dirki svetovnega prvenstva v Glasgowu osvojil bronasto medaljo, ko je zaostal le za Mathieuom van der Poelom in Woutom van Aertom.

Letos bo svetovno prvenstvo na sporedu v švicarskem Zürichu in naš 25-letni šampion bo veljala za enega glavnih favoritov preizkušnje. Jasno je tudi, da sta v prvi polovici sezone glavna cilja Giro in Tour, medtem ko naj bi se v drugem delu vse vrtelo okoli nastopa na svetovnem prvenstvu in olimpijskih igrah.

Če bi Pogačarju dejansko uspelo v njegovi nameri, da dobi Giro, Tour in še svetovno prvenstvo, bi postal šele tretji v zgodovini s "trojno krono kolesarstva". To je do zdaj uspelo le Eddyju Merckxu leta 1974, Stephenu Rochu leta 1987 ter Nizozemki Annemiek van Vleuten leta 2022.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice