Šport > Kolesarstvo
201 ogledov

Mohorič ostaja skupno drugi

Matej Mohorič Profimedia
Mohorič še naprej drugi v skupnem seštevku, etapa Milanu.

Italijan Jonathan Milan (Lidl-Trek) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Valencii od San Vicente del Raspeiga do Orihuele (161,3 km). Edini slovenski predstavnik Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) po zmagi v četrtek tokrat ni bil v ospredju, a je obdržal drugo mesto v skupnem seštevku.

Pričakovati je bilo, da bodo v najbolj ravninski etapi na dirki za zmago obračunali sprinterji. Ubežnike je sicer ustavil šele veter v prsi v zadnjih nekaj kilometrih, glavnina pa jih je ujela 1,5 km pred ciljem.

Za etapno zmago so posledično le obračunali najhitrejši kolesarji na dirki, je pa zaradi padca v glavnini prišlo do formiranja več skupin. Brez težav je iz prve od teh slavil nekdanji Mohoričev moštveni kolega pri Bahrain-Victoriousu, Jonathan Milan, ki je prvič zmagal v dresu nove ekipe Lidl-Trek, skupno pa šestič v karieri.

Drugi je ciljno črto prečkal Belgijec Arne Marit (Intermarche-Wanty), tretji je bil še en Italijan Giovanni Lonardi (Polti Kometa).

V skupnem seštevku na prvih dveh mestih ni prišlo do sprememb. Prvi je še naprej zmagovalec prve etape, Alessandro Tonelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizane). Drugi je 29-letni Mohorič, sicer zmagovalec druge etape, ki zaostaja 1:08 minute.

V soboto bo na sporedu kraljevska predzadnja etapa od Teulada-Moraire do Vall d'Eba (175,2 km) s 3600 višinskimi metri. V zadnjih 23 km bodo morali kolesarji premagati nekaj zahtevnih vzponov, najtežji bo prvi do Alto del Miserata (5,7 km/9,3 %).

Mezgec po odstopu Groenewegna do petega mesta

Luka Mezgec (Jayco-AlUla) pa je v četrti etapi dirke po Savdski Arabiji oziroma AlUla Toura zasedel peto mesto. Novo priložnost v sprintu je dobil po odstopu kapetana ekipe, Nizozemca Dylana Groenewegna. Še drugo etapo zapovrstjo je dobil Belgijec Tim Merlier (Soudal-Quick Step), ki je tudi novi vodilni v skupnem seštevku.

V etapi od Hegre do Maraje (142,2 km) je odločitev padla v zadnjih nekaj 100 metrih, sprint je namreč potekal nekoliko navkreber, a ravno dovolj, da so bili v ospredju še naprej sprinterji. Med njimi bi moral biti tudi Groenewegen, a je zaradi prebavnih težav pred startom etape odstopil. Posledično je prvi sprinter ekipe Jayco-AlUla postal Mezgec.

Merlier je hitro začel pospeševati, do ciljne črte pa je zadržal malenkostno prednost pred drugouvrščenim Francozom Bryanom Coquardom (Cofidis). Tretje mesto je zasedel do danes vodilni Nizozemec Casper van Uden (dsm-firmenich PostNL).

Mezgec ni imel moči, da bi posegel v boj za etapno zmago, ciljno črto je z nekaj kolesi zaostanka prečkal kot peti, a v času zmagovalca. "To je bilo res zahtevnih zadnjih 300 m, fantje so me pripeljali v odličen položaj, a trenutno mi manjka nekaj odstotkov, da bi lahko posegel višje," je po etapi za svojo ekipo na družbenih omrežjih dejal 35-letni Kranjčan.

V skupnem seštevku je Mezgec kljub vsemu napredoval za 15 mest in je po novem šesti, saj so v zahtevnem zaključku nastale določene razlike. Za vodilnim Merlierjem slovenski sprinter po štirih etapah zaostaja 24 sekund. Drugo mesto pripada van Udnu (+0:04), tretji pa je po novem Coquard (+0:14).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice