Šport > Kolesarstvo
9399 ogledov

Zaradi tragedije skrajšali etapo, slavil Pogačarjev kolega

Brandon McNulty Profimedia
McNultyju skrajšana etapa in vodstvo, Mohorič izgubil drugo mesto.

Ameriški kolesar Brandon McNulty (UAE Team Emirates) je zmagovalec skrajšane četrte etape dirke po Valencii od Teulade Moraire do vrha Alto del Miserata (159,4 km). Slovenski as Matej Mohorič (Bahrain-Victorious), ki je na dirki dobil drugo etapo, je bil na zadnjem vzponu brez možnosti in je izgubil drugo mesto v skupnem seštevku. V njem po današnji zmagi vodi moštveni kolega Tadeja Pogačarja McNulty.

Predzadnja etapa bi morala sicer potekati do Vall d'Eba, a so jo organizatorji skrajšali za okoli 16 km in končali na vrhu vzpona na Alto del Miserat (5,7 km/9,3 %). Po poročanju Eurosporta je v bližini cilja pred prihodom karavane umrl eden od navijačev, ki je padel s kolesom.

Američan je razliko napravil v zadnjih treh kilometrih etape, ko je na bolj ravnem delu presenetil in ušel svojima najbližjima tekmecema. Na najbolj strmem delu je nato zadržal 12 sekund prednosti pred Mohoričevim moštvenim kolegom Kolumbijcem Santiagom Buitragom in Rusom Aleksandrom Vlasovom (Bora-hansgrohe).

V vodstvu je bil pred današnjo etapo Italijan Alessandro Tonelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizane), ki pa je na koncu zaostal 1:41 minute.

McNulty, ki je slavil osmo zmago v karieri in prvo letos, ima pred nedeljsko zadnjo od petih etap 14 sekund naskoka pred Buitragom in 17 pred Vlasovom. Tonelli je padel na četrto mesto (+0:20), Mohorič pa je po 35. mestu v današnji etapi (+2:38) zdaj skupno 26. (+2:25).

V nedeljo bo na vrsti še zadnja etapa od Betere do Valencie (93 km) z z zahtevnim vzponom okoli 45 km pred ciljem na La Frontero (5 km/9,3 %).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice