Šport > Kolesarstvo
479 ogledov

Mladi Slovenec, sicer evropski mladinski prvak, z debijem med elito

Benoît Cosnefroy Profimedia
Cosnefroyu Brabantska puščica, brez slovenskega uspeha.

Z dirko Brabantska puščica, ki sicer ne šteje za točke svetovne serije, se je začel niz ardenskih kolesarskih dirk. Preizkušnjo od Leuvna do Overijseja, dolgo 195,2 kilometra, je dobil Benoit Cosnefroy, francoski kolesar moštva Decathlon AG2R La Mondiale, ki je imel največ moči v sprintu skupine šestih kolesarjev.

Drugo in tretje mesto sta na 64. izvedbi dirke zasedla domača kolesarja Dylan Teuns (Israel–Premier Tech) in Tim Wellens (UAE Team Emirates).

Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) je zasedel 65. mesto, za najhitrejšimi je zaostal pet minut in pet sekund, Anže Ravbar (UAE Emirates), ki je lani postal mladinski evropski prvak, pa je v svojem debiju na dirkah najvišje ravni odstopil.

Odločilni pobeg se je sicer zgodil 35 kilometrov pred ciljem. Prvi so pobegnili Wellens, Teuns in Marijn van den Berg (EF Education - EasyPost), pozneje so se jim pridružili še štirje tekmovalci. Van den Berg je poskušal z napadom na zadnjem vzponu, kar ga je stalo precej moči, tako da je pozneje zaostal že pred sprintom.

Cosnefroy, ki je bil na klasikah že nekajkrat zelo blizu uspeha, a mu je večkrat uspeh le za las pobegnil (leta 2022 ga je na primer na Amstel Gold Race po fotofinišu premagal Michal Kwiatkowski), je na zadnjih dveh izvedbah dirke Brabantse Pijl (Brabantska puščica; op.p.) osvojil drugo (2022) in tretje mesto (2023). Tokrat je naposled stopil na najvišjo stopničko.

Prvi zasledovalci so na cilj prišli z 28 sekundno zamudo. V zasledovalni skupini je bil najhitrejši Avstralec Michael Matthews (Jayco–AlUla).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice