Šport > Kolesarstvo
14573 ogledov

Novo o Vingegaardu, to sporočajo iz njegove ekipe

Vingegaard Profimedia
Stanje dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji je še vedno zaskrbljujoče.

Danski kolesar Jonas Vingegaard, dvakratni zmagovalec prestižne dirke po Franciji, je uspešno prestal operacijo ključnice nekaj dni po hudem padcu med dirko po Baskiji, so sporočili iz njegove ekipe Visma Lease A Bike.

"Jonas je uspešno prestal operacijo ključne kosti, zdaj ga naslednje tedne čaka okrevanje," je na družbenih omrežjih zapisala ekipa, katere član je bil do konca lanske sezone tudi Primož Roglič.

Ekipa je ob tem navedla, da za zdaj še ne ve, kako dolgo bo 27-letni zvezdnik odsoten s tekmovanj.

Jonas Vingegaard Tega so se bali Šport Odlične novice iz Bore ter zaskrbljujoča poročila o stanju Jonasa Primož Roglič Po padcih Šport Šef Visme besen: Res sem že sit vsega, o tem govorimo štiri leta

Vingegaard se je prejšnji teden resno poškodoval pri skupinskem padcu, ki se je zgodil med 4. etapo dirke po Baskiji, v katerem jo je skupil tudi Belgijec Remco Evenepoel.

Na tleh se je znašel tudi Roglič, ki pa se je za razliko od tekmecev izognil hujšim poškodbam. Posledice padca je aktualni zmagovalec Gira delil s svojimi sledilci na družabnem omrežju Instagram.

Vingegaard je v grozljivi nesreči utrpel zlom ključnice in več reber, kontuzijo pljuč in pnevmotoraks. Ekipa Visma Lease A Bike za zdaj še ne izključuje možnosti njegove udeležbe na Touru, čeprav bi bile v tem primeru priprave močno okrnjene.

"Jonas bo šel na Tour samo, če bo 100-odstoten," je napovedal športni direktor ekipe Merijn Zeeman.

Primož Roglič Posledice Šport Roglič pokazal poškodbe, ki jih je utrpel v Baskiji

Tako Vingegaard kot Evenepoel sta si dirko po Franciji postavila za glavni cilj sezone. Francoska pentlja se bo začela čez manj kot tri mesece (29. junij - 21. julij).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.