Šport > Kolesarstvo
3472 ogledov

Roglič pokazal poškodbe, ki jih je utrpel v Baskiji

Primož Roglič instagram
Primož Roglič se je oglasil na socialnem omrežju Instagram.

Primož Roglič ima za sabo nesrečno dirko po Baskiji, na tej preizkušnji je sicer slavil že v letih 2018 in 2019. Slovenski kolesarski as je tudi tokrad dobro odprl dirko in zmagal v uvodni etapi, ko je bila na sporedu vožnja na čas. A nato so se začele težave, najprej je padel v tretji etapi, nato pa je bil udeležen še v množični pad najboljših, ko so jo med drugimi huje skupili tudi Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel in Jay Vine.

Omenjena trojica je končala v bolnišnici, Zasavec pa jo je odnesel nekoliko boljše. A tudi sam je utrpel precej bolečin in odrgnin. Po odstopu z dirke se je vrnil domov, nekaj dni kasneje pa je na socialnem omrežju Instagram svojim sledilcem pokazal posledice padca.

"Spomin na tretjo in četrto etapo dirke po Baskiji. Počutim se že nekoliko boljše. Vsem želim hitro okrevanje. Se vidimo na cesti," je zapisal kolesar moštva Bora-hansgrohe.

Takšno je trenutno stanje ostalih udeležencev padca

Roglič, Vingegaard in Evenepoel so bili ob Tadeju Pogačarju najresnejši kandidati za zmago na letošnjem Touru, a bo zdaj potrebno počakati na okrevanje ponesrečenih.

Evenepoel je imel sicer v soboto operirano zlomljeno ključnico, v nedeljo pa jo je zapustil in bo pričel z okrvanjem.

Vine, ki naj bi pomagal Pogačarju na dirki po Italiji, a to zdaj seveda ne bo zmogel, bo vsaj šest tednov nosil opornico za vrat. Ob padcu si je zlomil eno vratno in dve prsni vretenci, na srečo pa ni bila potrebna operacija. 

Vingegaard je utrpel zlom ključnice, zlomljena rebra, po dodatnih pregledih pa so ugotovili še kontuzijo pljuč in pnevmotoraks.

Sean Quinn ( EF Education-EasyPost) je utrpel pretres možganov, Steff Cras (TotalEnergies) je imel sesedla pljuča in zlomljena rebra, Natnael Tesfatsion (Lidl-Trek) jo je odnesel brez zlomov, a končal z grdimi odrgninami po desni strani telesa. Težave je imel tudi s komolcem.

Komentarjev 5
  • Idioti 14:31 08.april 2024.

    Isto sekundo, ko so se vstali in nevstali sem vedel , da sta Even. in Vinograd ODPISANA za vse dirke v sezoni kot zmagovalca , ker morata strogo mirovati vsaj 1 mesec , da se jim zacelijo rebra in v ...prikaži večv tem obdobju ne moreta niti smeta delati nič ! Se pravi , za vse 3 velike dirke se bosta udarila samo Pogi in Rogla .

  • www 09:00 08.april 2024.

    njegovo življenje, njegova izbira. so pa vsi ti osebki eni veliki eksibicionisti in egotriparji. ne morejo živet brez izpostavljanja samih sebe ?!

  • SamoResnica 06:59 08.april 2024.

    Naj začne uporabljat boljše drese, ker očitno rabi take, ki so bolj podloženi in bi mu v primeru padca lahko bolj zaščitile telo. Mislim da bi morali vsi profesionalni kolesarji uporabljati boljšo varovalno opremo, ker trenutno je od varovalne opreme samo čelada.

Sorodne novice