Šport > Kolesarstvo
6561 ogledov

Grd padec, s salto preko prometnega znaka

Laurenz Rex Profimedia
Sloviti Pariz - Roubaix je bil tokrat neprijazen do Belgijca.

Pariz - Roubaix, za mnoge najzanimivejša enodevna klasika, ki se jo je oprijel tudi vzdevek 'severni pekel', je tudi tokrat prestregla s številnimi tehničnimi težavami, predvsem predrtimi zračnicami, in tudi padci. Eden izmed največjih osmoljencev na začetku dirke je bil sicer član ekipe  Intermarché - Wanty Laurenz Rex.

Štiriindvajsetletni Belgijec se je tako že znašel na tleh, nadaljeval z dirko, nato pa še enkrat grdo padel. Zanj je bil odsoten eden izmed številnih cestnih otokov. Rex je vozil v skupini, kolesarji pred njim so se še uspeli izogniti oviri, Belgijec pa je z vso silo 'priletel' v zaščitno blazino, ki je zakrivala prometni znak. Poletel je preko krmila, naredil salto in pristal na tleh.

Drugi padec je bil preveč tudi za žilavega Belgijca, ki je nato okrvavljen končal dirko.

Na tej bi v širši krog favoritov sodil tudi Matej Mohorič, a jo je skupil že na prejšnjem spomeniku, na dirki po Flandriji je namreč padel, poškodbe pa so mu onemogočile nastop na tokratnem Pariz - Rounaixu. Slovenski as je to slovito dirko leta 2022 končal na petem mestu, kot enega največjih ciljev v svoji karieri pa postavlja prav zmago na svernem peklu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice