Šport > Kolesarstvo
16914 ogledov

Minute po padcu v Baskiji: "Nisem vedela, če še imam moža"

Jay Vine, Bre Vine Epa
Težke minute za ženo ponesrečenega kolesarja.

"To ni potrebno, ti ljudje imajo doma žene, otroke in ostale svojce. Naj jim stanje njihovih ljubljenih sporočijo iz posameznih moštev," je po včerajšnjem padcu na dirki po Baskiji, ko so kamere v prenosu vseskozi kazale ponesrečene kolesarje, na Eurosportu izjavil priznani komentator Carlton Kirby. Z njim se je strinjalo veliko ljubiteljev kolesarstva.

O groznih trenutkih je na socialnih omrežjih spregoviral tudi Bre Vine, žena huje ponesrečenega Jaya Vina, ki je v padcu skupil zlomljeno vratno in dve prsni vretenci, k sreči pa ni prišlo do nevroloških poškodb.

"Moram priznati, da sem, ko sem gledala prenos in videla, da nepremično leži, razmišljala o tem, če še imam moža. Nisem vedela, ali se je zgodilo najhujše. Hvaležna sem ekipi, da mi je takoj, ko je bilo to možno, sporočila, kaj se dogaja," je na socialnih medijih še zapisala žena avstralskega kolesarja.

Jay Vine, Bre Vine | Avtor: Epa Epa


"Seveda je bilo prva reakcija osebja, ki je bila na prizorišču, da so priskočili na pomoč kolesarjem. Potem je sledila komunikacija s člani ekipe, s tem pa smo do informacij prišli tudi bližnji. Razumljivo in neizogibno je bilo, da so novice do nas prišle šele po nekaj časa," je še dodala nekdanja kolesarka.

"Takoj sem skočila v avtomobil in po približno šestih urah vožnje prišla v bolnišnico k Jayu. Ko bodo do konca znane razsežnosti poškodb, bom poročanje o njegovem stanju prepustila ekipi UAE Team Emirates, za zdaj pa lahko povem, da je 'okay' in da razmišljamo o različnih opcijah. Moštvo skrbi, da oba prejemava najboljšo možno zdravniško pomoč," je zaključila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice