Šport > Kolesarstvo
8739 ogledov

Takšno je stanje Primoža Rogliča po grozljivem padcu

Primož Roglič Profimedia
Iz ekipe Bora-hansgrohe so sporočili, kakšno je stanje Primoža Rogliča, ki je bil v četrti etapi dirke po Baskiji vpleten v skupinski padec.

"Preiskave v bolnišnici so pokazale, da Primož pri padcu ni utrpel nobenega zloma," so sporočili iz ekipe Bora-hansgrohe. "Kmalu se pozdravi, Primož! Vse dobro tudi vsem ostalim kolesarjem, ki so bili udeleženi v padec.

Med tistimi, ki so jo skupili najhuje, je Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) Njegova ekipa je včeraj zvečer sporočila, da je njegovo stanje stabilno in da je kolesar pri zavesti. Utrpel je zlom ključnice in več reber. Noč je preživel v bolnišnici. 

Hude poškodbe je utrpel tudi član UAE Team Emirates Jay Vine. Po podatkih iz njegove ekipe si je zlomil eno vratno in dve prsni vretenci, k sreči pa ni prišlo do nevroloških poškodb. Ostaja v bolnišnici, kjer bodo opravili še nadaljnje preiskave. 

 | Avtor: X X

Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) si je pri padcu zlomil ključnico in lopatico. Evenepoel se je že oglasil navijačem. Povedal je, da se zaradi nesreče njegovi kratkoročni cilji spreminjajo, da pa dolgoročni cilji ostajajo nespremenjeni. Zahvalil se je zdravnikom, ki so poskrbeli zanj, in vsem udeleženim v nesreči zaželel hitro okrevanje. 

Dobrih 30 kilometrov pred koncem četrte etape na dirki po Baskiji je prišlo do hude nesreče, v kateri jo je skupilo več kolesarjev. Do padca je prišlo pri visoki hitrosti na spustu z drugega kategoriziranega klanca Olaeta. V malce ostrejšem ovinku so številni zdrsnili na tla, nekateri pa so pristali v globokem odtočnem jašku. Med njimi sta bila tudi Roglič in Vingegaard, medtem ko je čez jašek poletel Evenepoel in nato med drevesi izgubil nadzor nad kolesom. Na tleh in ob cesti so se ob vseh treh glavnih favoritih za končno zmago znašli še številni drugi kolesarji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:24 05.april 2024.

    Organizator je pa tole ornk zaje