Šport > Kolesarstvo
1609 ogledov

Dvojna slovenska zmaga na Pariz - Roubaixu

Jakob Omrzel in Erazem Valjavec Thomas Maheux
Mladinski Roubaix v znamenju dvojne zmage Slovencev, najboljši Omrzel.

Slovenski kolesar Jakob Omrzel je zmagovalec mladinske različice (do 19 let) enodnevne dirke Pariz - Roubaix. Za popolno slovensko slavje je na 111 km dolgi trasi med Lecellesom in Roubaixom z drugim mestom poskrbel Erazem Valjavec. Oba sta bila na dirki del mlade slovenske selekcije.

Mladi kolesarji so morali premagati 17 tlakovanih odsekov, med njimi tudi dva izmed treh najznamenitejših sektorjev, Mons-en-Pevele ter Carrefour de l'Arbre.

Najhitreje sta se z vsemi pastmi spopadla Jakob Omrzel in Erazem Valjavec, ki sta v ciljnem sprintu obračunala s preostalimi tekmeci iz manjše skupine kolesarjev. Omrzel je črto prečkal kot prvi, drugi je bil Valjavec, ki je bil lani tu šesti, tretji pa je bil Belgijec Axel Van Den Broek (ACROG-Tormans).

Na dirki je sicer sodelovalo 14 mednarodnih selekcij ter šest ekip z mladimi kolesarji, tudi nekaj razvojnih ekip svetovne serije. Del slovenske selekcije so bili ob Omrzelu in Valjavcu še Nejc Peterlin, Vid Murn, Bastian Petrič in Gašper Štajnar.

Omrzel, ki je 21. marca dopolnil 18 let, je tako dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na mladinski različici Roubaixa. Pred tem so Martin Otoničar leta 2012, Gašper Mulej 2006 in Simon Špilak 2004 vsi zasedli četrto mesto.

Mladinsko različico Roubaixa so v preteklosti dobili tudi zdajšnji as, kot so Geraint Thomas (2004), Jasper Stuyven (2010), Mads Pedersen (2013), Tom Pidcock (2017).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice