Šport > Kolesarstvo
12134 ogledov

Noro, kaj je o Pogačarju izjavil veliki Rogličev prijatelj

Tom Dumoulin Epa
Nekdanji član Jumbo-Visme je največjega rivala svoje bivše ekipe primerjal z Eddyjem Merckxom ter ga razglasil za že enega največjih kolesarjev vseh časov.

Po zadnji neverjetni predstavi, ko je v nedeljo s silovitim solo napadom na dirki Liege-Bastogne-Liege osvojil še svoj šesti veliki kolesarski spomenik, se je Tadej Pogačar po besedah nekdanjega velikega rivala Tom Dumoulina z zlatimi črkami zapisal v zgodovino kolesarstva kot eden največji vseh časov.

Nekdanji zmagovalec dirke po Italiji, ki je v svojih zadnjih sezonah pred upokojitvijo na številnih dirkah v vlogi enega glavnih pomočnikov Primoža Rogliča bil hud boj tudi s Pogačarjem, je po dirki Liege-Bastogne-Liege spregovoril za NOS in se med drugim dotaknil tudi našega mladega šampiona.

Tom Dumoulin in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Za nami je kar prijetna pomlad. Tako kot lani, je kar nekaj kolesarjev precej izstopalo proti vsem ostalim. Če napadejo, ostali nimajo nobenih možnosti. To se je pokazalo v prelepih solo zmagah Mathieua van der Poela na dirki po Flandriji in Pariz-Roubaixu, kot tudi ob zmagi Pogačarja na Liege-Bastogne-Liegu."

"Videl sem, da je Pogačar zbral že več kot 50 WorldTour (dirke najvišjega ranga kolesarstva) zmag. Če bo nadaljeval v tem stilu, se bo zapisal v zgodovinske knjige kot eden največjih kolesarjev vseh časov. Zame je to že dolgo časa. Počne stvari v stilu Eddyja Merckxa," je bil nad našim kolesarskim šampionom navdušen zmagovalec kar devetih etap s treh velikih tritedenskih dirk.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

33-letni nekdanji svetovni prvak v vožnji na čas, pa ni bil toliko impresioniran, da je Pogačar še drugič slavil na dirki Liege-Bastogne-Liege, temveč na kakšen način je slavil, saj je naravnost deklasiral najboljše kolesarje sveta.

"Pogačar ni v hribih za pol odstotka ali za odstotek boljši od ostalih, temveč za pet! Lahko se odloči, kdaj si želi napasti. Poskrbi, da njegova ekipa nadzoruje dirko, sam pa varčuje z energijo, dokler ne napade na vso silo, kot je bilo na vzponu La Redoute. Toda lahko bi si tudi rekel, veste kaj ... bom raje poizkusil vzpon kasneje. Ali še enega kasneje. Vseeno mu je," se preprosto ni mogel načuditi našemu Tadeju eden najboljših kolesarjev zadnjega desetletja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice