Šport > Kolesarstvo
11794 ogledov

Noro: Roglič tri leta čakal na to nagrado, naposled jo je le prejel

Primož Roglič Epa
Roglič končno prejel nagrado, ki mu jo je "vzela" korona.

Leta 2020 je slovenski kolesarski šampion Primož Roglič osvojil nagrado zlato kolo (Vélo d’Or), a je do danes še ni prejel. Razlog? To so bili neki drugi časi, časi korone, ko prireditve niso bile mogoče oz. so bile zelo otežene. Saj se še kako dobro spomnite omejitve gibanja na občine, kajne? No, Roglič je po poročanju kolesarskega portala WielerFlits danes težko prigarano nagrado danes vendarle prejel v svoje roke.  

"Bolje pozno kot nikoli, moral sem že prav preveriti, za katero leto gre," se je v izjavi za prireditelja pošalil Zasavec. Primož Roglič je leta 2020 osvojil omenjeno nagrado, in sicer gre za leto, ko je tako nesrečno izgubil dirko po Franciji, kjer ga je na predzadnji etapi slekel rojak Tadej Pogačar. Toda Roglič je v istem letu osvojil tudi Vuelto ter spomenik Liege-Bastogne-Liege, kar je bilo dovolj za osvojitev prestižne nagrade v svetu kolesarstva.

Roglič je nagrado iz leta 2020 končno prejel, in sicer pred startom današnje dobrodelne preizkušnje "Kriterij Beking" v Monaku. Gre za kriterij, ki je nastal na pobudo Italijana Mattea Trentina, sicer Pogačarjevega kolega pri UAE Emirates. Poleg Rogliča in že omenjenega Trentina so na omenjeni prireditvi opazili tudi Tadeja Pogačarja, Marka Cavendisha in Petra Sagana, še poroča omenjeni portal. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.