Šport > Kolesarstvo
2519 ogledov

Pijani hrvaški voznik pri 100 km/h na uro trčil v tri profesionalne kolesarje

Kolesarska ekipa Felbermayr - Simplon Wels Profimedia
Trije kolesarji avstrijske ekipe so bili poškodovani v prometni nesreči, potem ko je v njihov ekipni avtomobil trčil pijani hrvaški voznik.

Avstrijska kolesarska ekipa kontinentalnega ranga Felbermayr - Simplon Wels je pretresla kolesarski svet z novico, da so bili v nedeljo na poti proti Zadru trije njihovi kolesarji udeleženi v hudo prometno nesrečo ter utrpeli hujše poškodbe. V ponedeljek zvečer pa so potrdili odlične novice, da sta dva kolesarja že zapustila bolnišnico, tudi tretji pa naj bi bil v stabilnem stanju.

Po poročilih ekipe naj bi se ekipni avtomobili na poti na priprave ustavili pred rdečo lučjo šest kilometrov pred Zadrom, ko naj bi močno vinjeni hrvaški voznik dostavnega vozila z vso silo priletel v enega izmed ekipnih avtomobilov. Po poročilih prič naj bi bila hitrost dostavnega vozila v trenutku trka vsaj 100 km/h.

Iz ekipe so še sporočili, da so vozniku na kraju nesreče izmerili več kot dva promila alkohola v krvi, policija pa je vinjenega voznika pridržala. Trije huje poškodovani kolesarji so bili nemudoma prepeljani v bližnjo bolnišnico.

"Smo popolnoma šokirani in zgolj upamo, da se poškodbe ne bodo izkazale za preresne. Gre za hud udarec za naše moštvo," je nemudoma po nesreči izjavil direktor ekipe Daniel Repitz.

"Da bi zaščitili zasebnost poškodovanih kolesarjev, in zaradi spoštovanja njihovih družin, trenutno ne želimo imenovati nobenih imen ali posredovati dodatnih informacij o njihovem zdravstvenem stanju. Ekipa se je skupaj odločila, da nadaljuje z načrtovanimi pripravami, za poškodovane kolesarje pa je že organiziran prevoz domov."

Avstrijska ekipa kontinentalnega ranga je bila sicer ustanovljena leta 2004, pred leti pa je bila vpletena v dopinški škandal, ko je bil leta 2017 eden njenih najboljših kolesarjev v zgodovini, Hrvat Matija Kvasina, pozitiven na dopinškem testu in kaznovan s štiriletno prepovedjo tekmovanja.

Omenjena avstrijska ekipa je sicer kolesarskemu svetu dala številne talente, saj so v preteklosti v svojih mlajših letih zanjo nastopali tako odlični kolesarji, kot so Lukas Pöstlberger, Felix Großschartner, Georg Zimmermann, Patrick Konrad, Michael Gogl, Gregor Mühlberger, Riccardo Zoidl, Jan Barta in Jannik Steimle.

Globok pečat pri tej vrhunski avstrijski ekipi so pustili tudi številni Slovenci. Andi Bajc je zanjo nastopal več kot tri sezone, vse do svoje upokojitve, po dveh letih pri tej avstrijski ekipi sta se upokojila tudi Žiga Grošelj in Matej Marin (ki je z zmago na VN nagradi Sarajeva dosegel enega največjih uspehov svoje kariere), dve leti pa je pri ekipi preživel tudi legendarni Jure Golčer.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice