Šport > Kolesarstvo
6592 ogledov

Pogi poslal sporočilo tekmecu, ta pa: Raje bi videl, če ga ne bi bilo

geraint thomas Epa
"Saj si še mlad, eno leto ne bo veliko spremenilo," je Pogačarju sporočil Thomas.

Valižanski kolesar Geraint Thomas bo tako kot Tadej Pogačar v tem letu nastopil na Giru in tudi Touru. Kolesar moštva Ineos Grenadiers, ki je lani na dirki po Italiji zaostal le za Primožem Rogličem, je pred kratkim potrdil svoj urnik, ob tem pa zelo hitro prejel sporočilo od prvega kolesarja sveta. "Se vidimo," mu je sporočil Pogi.

"Gre za Pogačarja in raje bi videl, če ga ne bi bilo," se je v izjavi za GCN pošalil Thomas. "A hkrati je tudi odlično, da bo nastopil na Giru. To bo povsem spremenilo dirko, njegovo moštvo bo moralo nase prevzeti veliko breme. V nekaj letih bo že zgradil veliko zapuščino kot eden najboljših v zgodovini kolesarstva," je o Slovencu še dejal nekdanji zmagovalec dirke po Franciji.

Njegov odgovor Pogačarju je bil po Valižanovi navadi zelo zabaven: "Pozabil sem na tega tipa. Prijatelj, vse skupaj si moraš vzeti bolj na 'easy'. Še vedno si mlad. Eno leto ne bo veliko spremenilo. Dvojček Giro/Tour opravi v letu 2025!"

In kako je moč premagati Pogačarja? "To bo zelo težko. Imeli bomo zelo močno ekipo, ne sicer najboljšo možno, a vseeno zelo, zelo dobro. Nisem prepričan v kakšni postavi bo nastopil UAE, a poskušali bomo razmišljati zunaj okvirjev in narediti res pravo dirko. Gre za Giro, kjer je marsikaj odvisno tudi od vremena in cest. Vedno se lahko nekaj pripeti. Bomo videli," pravi Thomas.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.