Šport > Kolesarstvo
607 ogledov

Pogačar tokrat odlično na pomoč svojemu sprinterju

Olav Kooij Profimedia
Na Giru miren dan za Pogačarja in ekipo UAE Emirates, Kooij zmagovalec.

Tadej Pogačar je po deveti, najdaljši etapi kolesarske dirke po Italiji zadržal zanesljivo vodstvo. Čeprav 214 kilometrov dolga etapa s ciljem v Neaplju ni bila posebej zahtevna, je imela v zaključku nekaj vzponov, ki so zahtevali pozornost Pogačarjeve ekipe UAE Emirates.

Ta je svojo nalogo brez težav opravila, lovljenje ubežnikov je z veseljem prepustila ekipam s sprinterskimi specialisti. Povsem v zaključku etape je veliko dela opravil tudi Pogačar, ki je bil med najzaslužnejšimi, da je glavnina ujela ubežnik Jhonathana Narvaeza (Ineos Grenadiers), Kolumbijec je klonil okoli 40 metrov pred ciljem. Pogi je tokrat na pomoč priskočil svojemu kolegu Juanu Molanu, ki je na koncu zasedel tretje mesto.

Pred Kolumbijcem sta ciljno črto prečkala le Nizozemec Olav Kooij (Visma - Lease a bike), drugo mesto je zasedel nosilec 'ciklamne' majica Italijan Jonathan Milan (Lidl - Trek)

"V zaključku sem hotel pomagati Molanu in se mu s tem oddolžiti, da on ves čas pomaga meni. Žal to ni bilo dovolj za zmago, drugi so bili hitrejši. Sam pa sem zadovoljen, da pretresov ni bilo in da lahko mirno pričakam prost dan. Super je, da bomo prost dan preživeli v Neaplju, upam, da si bom lahko privoščil dober cappuccino in dobro pico," je Pogačar dejal po etapi, v kateri je zasedel 27. mesto.

"Definitivno moramo biti hvaležni Pogačarju, za nas je opravil veliko dela," je po etapi priznal tudi Kooij, eden najbolj perspektivnih sprinterjev v kolesarski karavani.

Luka Mezgec je prav tako opravil veliko dela za sprinterskega kapetana ekipe Jayco AlUla Caleba Ewana, a ga vseeno ni mogel pripeljati višje od 12. mesta, sam pa je bil 19. Jan Tratnik je zaostal dve minuti in 12 sekund, zasedel je 90. mesto, Domen Novak, Pogačarjev pomočnik, pa je tokrat varčeval z močmi, na cilj je prišel 12 minut za najhitrejšimi.

V ponedeljek bo na dirki prost dan, že v torek pa bo na sporedu nova zahtevna etapa, ki se bo končala z 18 kilometrov dolgim vzponom prve kategorije na Bocca della Selvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice