Šport > Kolesarstvo
7778 ogledov

Roglič razjasnil vse dvome: "Ne grem na Tour, ampak na ..."

Primož Roglič
1/14
Saša Despot Primož Roglič.
Primož Roglič je na novinarski konferenci v Ljubljani potrdil, da se ne bo udeležil Toura ali državnega prvenstva. Načrtuje pa nastop na Vuelti (26. avgust - 17. september), kjer bo lovil že četrto lovoriko.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v Ljubljani proslavil zmago na nedavni dirki po Italiji. Kot je povedal novinarjem na konferenci pred sprejemom v centru mesta, bo naslednjič na mednarodni dirki nastopil konec avgusta na Vuelti. Na državnem prvenstvu ta teden ga ne bo, prav tako ne na Touru.

Rogliča je pred sprejemom na Kongresnem trgu danes v Mestni hiši sprejel ljubljanski župan Zoran Janković. Sledila je novinarska konferenca, na kateri je kolesar razkril svoje načrte.

Primož Roglič | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Moja želja zdaj je predvsem uživati v tem dosežku," je dejal o zmagi na Giru in napovedal, da namerava naslednjič nastopiti na dirki po Španiji. Pred tem ga čakajo "sladke obveznosti", kot je današnji sprejem in sprejem v domačem Zagorju ob Savi v petek.

Tako ga ne bo na državnem prvenstvu - vožnja na čas se bo odvijala v četrtek na Pokljuki, cestna dirka pa v nedeljo v okolici Radovljice. "Trenutno sem preveč izklopljen," je razložil. Niti ga ne bo na svetovnem prvenstvu v Glasgowu v začetku avgusta, ko se bo pripravljal na dirko po Španiji.

Primož Roglič | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Novinarjem je večkrat zatrdil, da ga na Touru ne bo, čeprav je priznal, da se je poigraval z mislijo o nastopu. Namesto tega bo 33-letni Kisovčan zmago v Franciji predvidoma lovil v prihodnje, saj si močno želi svoji beri zmag dodati manjkajočo francosko pentljo. "Ni več veliko tritedenskih dirk, ki bi me pritegnile," je dodal v šali.

Na novinarsko vprašanje, ali meni, da lahko željo osvojitve Toura izpolni v sedanji ekipi, nizozemski Jumbo-Visma, saj se ta letos na dirko odpravlja z lanskim zmagovalcem Jonasom Vingegaardom v vlogi kapetana, je odgovoril, da je doslej iz ekipe imel vso podporo. Je pa ob tem pustil nekoliko priprta vrata za v prihodnje.

"Zame je glavno to, da lahko izpolnim cilje, torej na tistih dirkah, ki mi še manjkajo. Doslej sem dobil vso podporo, ki sem jo želel, tako da ne vidim problema za naprej. V trenutku, ko pa ne bi mogli več izpolnjevati mojih ciljev, pa bi seveda poskušal najti nekoga," je pojasnil.

Višinski del priprav za letošnjo Vuelto bo najverjetneje opravljal v francoskih Alpah. Ob tem je dejal, da si bo z veseljem ogledal dogajanje na Touru. "Lahko pričakujemo razburljivo dirko," je bil redkobeseden glede napovedi razpleta bitke za rumeno majico.

Roglič se je po novinarski konferenci odpravil iz Mestne hiše na Kongresni trg, kjer ga je pozdravila množica navijačev. Mnogi so bili odeti v roza majice, nekateri so mahali s slovenskimi zastavami.

sprejem Primož Roglič | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Med njimi je bilo veliko takšnih, ki so prišli navijati za Rogliča že na Višarjah. "Sva tudi sama kolesarja in navijava za Rogliča. Na kronometru sva se postavila ob velikem zaslonu in gledala razplet. Bilo je izjemno napeto. Danes sva tu, da ga pozdraviva, potem pa greva na pico," sta dejala oče in sin Marko in Adam.

Roglič je skupaj z navijači podoživljal dogajanje na odločilnem kronometru na predzadnji dan letošnjega Gira. "Še dobro, da imam sončna očala," je dejal zbrani množici in se zbranim zahvalil za podporo.

"Vedno se bomo spominjali Višarij. Teh občutkov. Vsi, ki so bili tam, moji fantje so dejali, da je bilo res nekaj posebnega. To je to, ni važno, ali si star 24 ali 34. Nepozabno," je že pred tem dejal novinarjem.

sprejem Primož Roglič | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Ob tem ni mogel niti mimo zapleta s sneto verigo v zaključku kronometra, ki bi ga lahko stala zmage. "Slaba cesta, zapeljal sem in mi jo je vrglo ven. Na srečo je bil Mitja Mežnar tam in je videl, kaj se dogaja," je dejal o nenadejani pomoči nekdanjega ekipnega kolega iz reprezentance smučarskih skakalcev.

Na sprejemu je bil v publiki prisoten tudi Mežnar, ki se je pridružil Rogliču na odru, tako da sta končno lahko tudi skupaj proslavila uspeh.

Kolesarju pa so poleg Jankovića na sprejemu čestitali še župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac in predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavle Marđonović.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.