Šport > Kolesarstvo
44754 ogledov

"Zdaj mi gre pa Jumbo-Visma že na živce"

Primož Roglič Profimedia
Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma z dvema zvenečima okrepitvama še ojačala svoje vrste.

Kolesarska velesila Jumbo-Visma, katere član je slovenski as Primož Roglič, je pred začetkom dirke po Španiji razkrila svoji najnovejši okrepitvi.

V prihodnjih sezonah bosta tako Rogliču, Jonasu Vingegaardu in drugim članom vse bolj dominantnega kolektiva lahko na pomoč priskočila še Dylan van Baarle in Wilco Kelderman

Nizozemsko moštvo je prihod zvenečnih imen razkrilo na isti dan, ko je ekipa Ineos Grenadiers sporočila, da bo njihov ekvadorski zvezdnik Richard Carapaz (29) naslednja tri leta branil barve EF Education-EasyPost.

Krepitev Jumbo-Visme, ki je že pred tem razpolagala z presežkom kolesarskega talenta, je neugodna novica za tekmece, na kar je v komentarju na najnovejši kadrovski potezi opozoril tudi nekdanji vrhunski kolesar Adam Blythe.

Adam Blythe | Avtor: Profimedia Profimedia
"Mislim, da bodo kolesarji Jumbo-Visme vršili pritisk od začetka do konca," je za uvod v dogajanje na Vuelti, kjer trikratni branilec naslova Roglič lovi zgodovinsko četrto zaporedno zmago, dejal Blythe.

"Tudi zato, ker uvodne preizkušnje potekajo na Nizozemskem, bodo poskušali zmagati vsako etapo. Želeli bodo počistiti s konkurenco. Glede na dosedanji potek sezone bodo poskušali v takšnem ritmu nadaljevati vse do konca. Če bodo osvojili Vuelto s Primožem, potem bo to ena najboljših sezon kateregakoli moštva v vsej zgodovini," meni upokojeni britanski as, ki je aktivno tekmoval od leta 2010 do 2019.

"Rad imam Jumbo-Vismo, vendar mi gre obenem že kar malo na živce, da imajo v ekipi toliko izjemnih kolesarjev. Saj me razumete, mar ne? Zdaj se jim je pridružil še Dylan van Baarle, v kadru imajo tudi Wouta van Aerta. Ekipa postaja vse močnejša in močnejša. Podobno kot Ineos leta 2014, ko so uspeli privabiti vse najboljše kolesarje," je dodal Blythe, nekdanji državi prvak v cestnem kolesarstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice