Šport
28 ogledov

Koper stoodstoten, Gorica še na ničli

Radomlje, Koper Anže Petkovšek
V primorskem derbiju so nogometaši Kopra v gosteh ugnali Gorico (0:1) in jo pustili brez točk na zadnjem mestu lestvice.

Nogometaši Gorice so še tretjič v letošnji sezoni ostali brez točk. Tokrat so bili v Športnem parku od njih boljši Koprčani, za zmago katerih je bil dovolj zadetek Mitje Lotriča ob koncu prvega dela. Aktualni pokalni prvaki so v letošnji sezoni Prve lige TS izgubili vse dosedanje tekme in tudi že izpadli iz Evropske lige proti norveškemu Moldeju, medtem ko je Luka Koper z drugo zmago na prav toliko tekmah "skočila" na tretje mesto prvenstvene lestvice.

Primorski derbi je odločil zelo lep zadetek 19-letnega Mitje Lotriča, ki je v 41. minuti žogo s približno 25 metrov neubranljivo poslal v levi zgornji kot. Zanimivo, da je isti igralec odločil tudi zadnji medsebojni obračun v 33. krogu prejšnje sezone.

Dober vtis, a brez točk

Kljub porazu je Gorica pustila dober vtis, saj je igrala hrabro, požrtvovalno in napadalno, a je bila v zaključku akcij premalo zbrana oziroma natančna. V prvem polčasu gledalci niso videli prav veliko priložnosti, razen seveda izjemnega strela Lotriča, ki je Koprčane popeljal v slačilnico z zadetkom prednosti.

Gostje so to prednost v nadaljevanju spretno branili, hkrati pa imeli tudi nekaj priložnosti za povišanje izida. Zlasti v drugi polovici drugega dela, ko je Gorica vse moči usmerila v napad, so imeli Koprčani dovolj prostora za hitre protinapade. Najlepšo priložnost za drugi zadetek je v zadnjih minutah zapravil Matej Palčič.

Prva liga TS, 3. kolo:

Zavrč : Domžale 0:2 (0:1)
Morel 44., Šišić 91.

Celje : Krka 3:0 (2:0)
Verbič 3., Ahmedi 30., Vrhovec 84.

Kalcer Radomlje : Rudar Velenje  1:2 (1:2)
Zavrl 40.; Radujko 11., Firer 44.

Gorica : Luka Koper 0:1 (0:1)
Lotrič 42.

Preloženo:
Olimpija Ljubljana - Maribor

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.