Šport
4 ogledov

Kopitar odločil v podaljšku

Sport 14.05.12, anze kopitar, foto: reuters Reuters
Los Angeles Kings so gostili vodilno ekipo lige, San Jose Sharks. Junak večera je bil Anže Kopitar, ki je v podaljšku za Kralje dosegel odločilni gol za zmago (4:3). Poleg tega je bil tudi podajalec pri golu Justina Williamsa za podaljšek.

Vse boljši Los Angeles Kings so pred razprodano domačo dvorano izsilili podaljšek dobri dve minuti pred koncem rednega dela, ko je Justin Williams po lepi podaji Anžeta Kopitarja premagal vratarja gostov Anttija Niemija. Za gostitelje sta zadela še Drew Doughty in Jarret Stoll, vratar Jonathan Quick pa je na letošnjem prvem derbiju pacifiške skupine zaustavil 17 strelov in pomagal kraljem do osme zmage nad Morskimi psi v 11 tekmah. Za hokejiste San Joseja so zadeli Marc-Edouard Vlasic, Joe Pavelski in Logan Couture, kljub današnjemu porazu pa Morski psi ta čas ostajajo najboljša ekipa lige NHL.

Ko so Kralji lani v drugem krogu končnice izločili Morske pse, se je pet od sedmih tekem končalo le z zadetkom razlike. Tako je bilo tudi danes, ko sta se tekmeca pacifiške skupine srečala prvič v sezoni. "Morski psi so letos najboljša ekipa zahodne konference. Mi smo potrebovali zmago in smo jo tudi osvojili. Sicer smo potrebovali nekoliko več časa, da smo do nje prišli, a na koncu koncev smo zmagali. Bila je prava bitka, saj so res dobra ekipa," je po zmagi dejal Wiliams, ki je po podaji Kopitarja izsilil podaljšek.

Kot v končnici

Zmago pa je kraljem priigral Kopitar, ki je z igralcem več na ledu premagal Niemija po lepi podaji Doughtyja. "Igra na današnji tekmi je bila v tem delu sezone še najbolj podobna bojem v končnici lige. Zelo je bila intenzivna, trda, veliko je bilo naletov. Vedno je tako, ko igramo proti Morskim psom; boljša je tista ekipa, ki boljše igra z igralcem več oziroma manj na ledu," je dejal Kopitar po tretji tekmi v štirih večerih zapored in priznal, da je dobro slišal navijače, kako ga spodbujajo s tribun: "Streljal že enkrat, streljaj!"

Pittsburgh Penguins so s 3:2 premagali Boston Bruins, v kanadskem dvoboju so Calgary Flames z 2:4 doma klonili proti Toronto Maple Leafs, ki s tretjo zmago v nizu ostajajo najboljša ekipa vzhodne konference. Vancouver Canucks so pred domačimi navijači povedli v uvodni tretjini, a so se na koncu zmage z 2:1 veselili Detroit Red Wings, za katere sta zadela Daniel Alfredsson za izenačenje na 1:1, nato pa je svoj prvi gol letos, odločilnega za zmago, dosegel še Tomaš Tatar.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 4:3*
Pittsburgh Penguins : Boston Bruins 3:2
Calgary Flames : Toronto Maple Leafs 2:4
Vancouver Canucks : Detroit Red Wings 1:2

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.