Šport
67 ogledov

Kopitar podajal, mladi soigralec zadeval

Anže Kopitar Profimedia
Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so proti Arizoni Coyotes prišli do zmage s 3:2 po podaljšku, ter tako vknjižili 19. zmago v sezoni.

Junak obračuna je bil Alex Iafallo, ki je dosegel prvi hat-trick v karieri. Ta je goste iz mesta angelov v deveti minuti popeljal v vodstvo s svojim 12. golom v sezoni, najslabše moštvo zahodne konference pa je imelo v drugi tretjini priložnost tudi za vodstvo z 2:0, a je Austin Wagner zgrešil kazenski strel.

Sledila je kazen v podobi dveh hitrih zadetkov Arizone. Za izenačenje je poskrbel Nick Schmaltz, za vodstvo pa Christian Dvorak. V zadnji tretjini je Los Angeles pritisnil in prek drugega zadetka Iafalla in asistenci Kopitarja v 58. minuti izsilil podaljšek. Nato pa je po sijajni podaji Slovenca mimo dveh tekmecev po vsega 24 sekundah dodatnega igralnega časa znova zadel Iafallo za šesto zmago v sezoni po podaljšku.

"Počutim se zelo dobro, to je sijajna zmaga za naše fante," je po obračunu dejal Iafallo. "Ostali smo zbrani v vseh treh tretjinah ledu. Upam, da je kdo pobral zmagoviti plošček za očetov bar," je še v smehu sklenil junak obračuna.

Kljub zmagi Kralji ostajajo na predzadnjem mestu celotne lige s 43 točkami. Za New Jersey Devils zaostajajo eno točko. Slednji na vzhodu zasedajo predzadnje mesto, slabši je le Detroit z vsega 28 točkami.

Devils prav tako odigrali podaljšek proti Nashville Predators in izgubili po kazenskih strelih s 5:6. Moža odločitve sta bila Šved Filip Forsberg in Kanadčan Matt Duchene. Za domače je v prvi seriji zadel Rus Nikita Gusev.

V tretjem obračunu večera je upe na končnico z zmago 3:1 proti Buffalu ohranil Montreal, ki za osmim mestom zaostaja osem točk. Po zadetku Jacka Eichla in vodstvu Buffala sta zadela še v tej sezoni član Kraljev Ilja Kovaljčuk in Brendan Gallagher. Končni izid pa je z golom v prazno mrežo postavil Tomaš Tatar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.