Šport
20 ogledov

Kopitar tik pred selitvijo na Švedsko

Anže Kopitar in pokal Žurnal24 main
Naš najboljši hokejist, Anže Kopitar, naj bi, zaradi znanih zapletov v ligi NHL, kariero začasno nadaljeval na Švedskem. Njegovi predstavniki zatrjujejo, da je tik pred podpisom pogodbe s švedskim drugoligašem.

V ligi NHL se tekme, zaradi zastalih pogajanj med vostvom lige in predstavniki igralcev, ne bodo začele 11. oktobra, kot je bilo predvideno. "Lock-out" bo v Evropo najbrž pripeljal kar nekaj zvezdnikov, ki sicer nastopajo v najmočnejši ligi na svetu. Med prvimi iz vrst prvakov, ekipe Los Angeles Kings, se bo na staro celino očitno "preselil" Anže Kopitar.

Klub Mora IK, kjer trenutno igra tudi Anžetov brat Gašper, ima na svoji spletni strani objavljeno tudi številko računa, na katerega lahko podjetniki in navijači nakažejo sredstva, s katerimi bi plačali zavarovalnino za Kopija, ki znaša okrog 200.000 švedskih kron mesečno (približno 23.000 evrov). Ta znesek morajo Švedi namreč plačati, če želijo slovenskega zvezdnika videti v dresu drugoligaškega kluba. Ker gre za drugorazreden klub, bo Kopitarja pogodba vezala le za obdobje, ko v Severni Ameriki poteka lock-out, v primeru konca le-tega, bi se napadalec lahko nemudoma vrnil v Los Angeles.

Kopitar je pred odhodom čez lužo že igral na Švedskem in sicer v dresu ekipe Sodertalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.