Šport
17 ogledov

Kopitar: Uresničile so se mi sanje

Anže Kopitar prihod povratek Brnik Boštjan Tacol
Anže Kopitar bo do konca lockouta v Ligi NHL hokej skupaj z bratom igral v švedski drugi ligi za klub Mora IK. "Sanje so se mi le uresničile. Zaigral bom na Švedskem skupaj s svojim bratom. To bo zelo zabavno," je na svojem profilu na Twitterju zapisal Hrušičan.

Naš najboljši hokejist Anže Kopitar bo zaradi znanih zapletov v ligi NHL kariero začasno nadaljeval na Švedskem. To je potrdil tudi zakoniti zastopnik Pat Brisson. Član švedskega kluba bo vse do izteka lockouta.

Anže Kopitar je tako podpisal pogodbo s švedskim drugoligašem Mora IK, kjer se bo pridružil bratu Gašperju, je v noči na sredo sporočil njegov zakoniti zastopnik Pat Brisson. Zaigral bo že na naslednji tekmi More.

"Glavni razlog za mojo odločitev je, da bom lahko igral z bratom Gašperjem. Med nama je toliko razlike v letih, da nikoli nisva imela priložnosti igrati v isti ekipi in glede na to, da je to morda ena in edina priložnost, se za kaj takšnega ni bilo težko odločiti. Tudi sam pa bi zelo rad pomagal Gašperju, saj je to njegova prva sezona med člani. Vem, da se bo sam dobro znašel, a če lahko še sam kaj pripomorem k temu, se ne bom nič branil," je po sklenjenem dogovoru s švedsko ekipo dejal Kopitar.

Kopitar se je že pogovarjal tako s trenerjem kot športnim direktorjem, največ pa mu je o klubu seveda povedal brat. "Tudi jaz bom od njega potreboval pomoč, da se navadim na njihov sistem. V prvi vrsti pa se moram spet navaditi na sistem švedskega življenja," meni zvezdnik, ki je na Švedskem zaigral na začetku svoje tekmovalne poti.

Želeli so si Kopitarja

Težavo pri prestopu je predstavljala predvsem zavarovalnina igralca (mesečno dobrih 20 tisoč evrov) in do neke mere tudi plača, a so vse skupaj kot kaže pri švedskem klubu ekspresno uredili.

Pomagali pa so tudi navijači in ljubitelji hokeja. Klub Mora IK je namreč na svoji spletni strani objavil tudi številko računa, na katerega lahko podjetniki in navijači nakažejo sredstva, s katerimi bi plačali zavarovalnino za Kopija, ki znaša okrog 200.000 švedskih kron na mesec (približno 23.000 evrov).

"Povsem neverjetno je, da Anže želi priti k nam! Ti je izjemna priložnost za klub. To seveda ne bi bilo mogoče, če ne bi za nas igral že njegov brat Gašper. Anže je najverjetneje največji zvezdnik, ki bo doslej igral za Moro IK, pa tudi največja zvezda v zgodovini druge švedske lige," je bil po sklenitvi dogovora presrečen direktor More Peter Hermodsson.

Ker gre za klub v drugoligaški konkurenci, bo Kopitarja pogodba vezala le za obdobje, ko v Severni Ameriki poteka lockout, v primeru konca le-tega bi se napadalec lahko nemudoma vrnil v Los Angeles.

Komentarjev 1
  • segadamjan 08:22 19.september 2012.

    škoda, ker ni šel raje v triglav ali pa Slavijo