Šport
25 ogledov

Kopitar z novo podajo

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Ekipa Los Angeles Kings je morala priznati premoč Buffalo Sabres. Kralji so po podaljšku izgubili z 1:2. Osemindvajsetletni slovenski zvezdnik Anže Kopitar je vpisal podajo pri prvem golu na tekmi, ki ga je dal Marian Gaborik.

Marian Gaborik je bil uspešen že v peti minuti dvoboja, a so tekmeci Kraljev hitro odgovorili. V osmi minuti je namreč izenačil Jamie McGinn, v drugi in tretji tretjini pa gola ni več bilo. V podaljšku je Buffalo potreboval 3:19 minute, da je zadel, natančen je bil Ryan O'Reilly - to je bil njegov stoti gol v ligi NHL.

"Čakal sem in gledal, kaj je odprto. Bil sem v padcu, zato sem nemudoma poizkušal s strelom," je odločilni gol opisal tokratni junak Buffala, ki je na zadnjih sedmih tekmah dosegel tri gole in zbral sedem podaj, eno od njih na tekmi proti kraljem. Buffalo je prvič v štirih poizkusih dobil tekmo po podaljšku.

Sicer so se poleg tekme Buffalo - LA Kings po podaljšku končale še tri. Na dveh so gledalci videli po devet golov, obe sta se končali s 5:4, s takšnim izidom so se veselili igralci Caroline proti Arizoni in Calgaryja proti New York Rangers. Po podaljšku so se zmage s 3:2 veselili še hokejisti New York Islanders proti Columbusu.

Izidi:
Buffalo Sabres : Los Angeles Kings 2:1*
Boston Bruins : Florida Panthers 3:1
St.Louis Blues : Dallas Stars 3:0
Arizona Coyotes : Carolina Hurricanes 4:5*
Columbus Blue Jackets : New York Islanders 2:3*
Tampa Bay Lightning : Washington Capitals 1:2
Montreal Canadiens : Ottawa Senators 3:1
Nashville Predators : Colorado Avalanche 2:3
Calgary Flames : New York Rangers 5:4*
San Jose Sharks : Minnesota Wild 0:2

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.