Šport
16 ogledov

Kopitar zabil odločilni gol za zmago

Kopitar Vojnov Williams Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL končnica konferenč Reuters
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v uvodni tekmi sezone v gosteh po kazenskih strelih premagalo moštvo Minnesota Wild s 3:2.

Odločilni gol v kazenskih strelih je prispeval Slovenec Anže Kopitar, ki je podal tudi pri golu Drewa Doughtyja, Hrušičan pa je na ledu preživel 22:05 minute.

Kralji, prvaki lige NHL v letu 2012, so bili v Minneapolisu večji del tekme v podrejenem položaju in vseskozi v zaostanku, najpreudarnejšo igro pa so prikazali v prelomnih trenutkih dvoboja, ko je v polnem sijaju zablestel Kopitar.

Podajal in zadeval

Najboljši slovenski hokejist je najprej prispeval podajo pri zadetku branilca Doughtyja na 1:1, v kazenskih strelih pa je zanesljivo premagal domačega vratarja Niklasa Backstroma, ki je na dvoboju zaustavil 11 od 12 strelov. Drugi gol za Kralje je v kazenskih strelih dosegel Jeff Carter, tudi strelec izenačujočega gola na 2:2 v tretji tretjini, izkazal pa se je še vratar Jonathan Quick z 18 obrambami.

Capitalsi do zmage po preobratu

Na današnjih osmih tekmah je še ena tekma epilog dobila po izvajanju kazenskih strelov, na njej pa je Washington premagal Calgary s 5:4. Hokejistom iz ameriške prestolnice je na tekmi uspel svojevrsten podvig, saj so po prvi tretjini zaostajali z 0:3, v nadaljevanju pa zaigrali kot prerojeni in ugnali goste iz Kanade. V drugi in tretji četrtini je zablestel ruski zvezdnik Aleks Ovečkin, ki je dosegel dva gola in podajo, nato pa še v kazenskih strelih ugnal finskega vratarja Karrija Ramo, ki je sicer zaustavil 29 strelov domačih hokejistov.

Boston, osmoljenec letošnjega finala, je doma zanesljivo premagal Tampo Bay s 3:1. Za kosmatince so gole dosegli Chris Kelly, Milan Lučić in Patrice Bergeron, za goste iz Floride pa Finec Valtteri Filppula. Pittsburgh je na domači ledeni ploskvi z goli Chucka Kobasewa, Sidneyja Crosbyja in Craiga Adamsa ugnal New Jersey s 3:0.

Phoenix in San Jose sta sijajno odprla sezono, obe ekipi sta premagali New York Rangers oziroma Vancouver s 4:1. Za zmago moštva iz Arizone si največ zaslug lasti Čeh Radim Vrbata, ki je dosegel "hat-trick", Logan Couture pa je k zmagi kalifornijske ekipe prispeval dva zadetka. St. Louis je premagal Nashville s 4:2, z identičnim izidom je Dallas ukanil Florido.

Liga NHL, rezultati:

Washington Capitals : Calgary Flames 5:4*
Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 3:1
Pittsburgh Penguins : New Jersey Devils 3:0
St. Louis Blues : Nashville Predators 4:2
Minnesota Wild : Los Angeles Kings 2:3*
Dallas Stars : Florida Panthers 2:4
Phoenix Coyotes : New York Rangers 4:1
San Jose Sharks : Vancouver Canucks 4:1

* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.