Šport
10 ogledov

Kopitar: “Želimo spet med elito”

Matjaž Kopitar Saša Despot
SP divizije I. Slovenci se želijo takoj vrniti med elito svetovnega hokeja. “Polne Stožice vsekakor ne predstavljajo dodatnega bremena. Najlepše je igrati pred polnimi dvoranami. Na prvenstvu v Latviji smo tako igrali tudi pred 14 tisoč navijači," meni Andrej Tavželj.

“Normalno. Ne iščemo izgovorov. Glede na to, da smo mi in Avstrijci tisti, ki smo lani izpadli, si želimo vrnitve med elito,” je glavni cilj pred prvenstvom, ki bo od 15. do 21. aprila v Stožicah, ki so že dobile prvo plast ledu, izpostavil selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kopitar. Njegovi izbranci se bodo v izjemno močni skupini poleg Avstrijcev še prej pomerili z Veliko Britanijo, Japonsko, Madžarsko in Ukrajino.

Smo favoriti, a ne bo lahko

“Moramo se zavedati, da ne bo lahko. V medijih se morda malce preveč poudarja, da smo največji favoriti. Od tega sicer ne bežimo, saj igramo doma,” meni branilec Andrej Tavželj in dodaja: “Menim, da v tako močni skupini še nismo igrali na prvenstvih divizije I. Mislim, da Ukrajince na primer še nikoli nismo premagali. Japonska je vselej neugoden tekmec, Velika Britanija nam je na zadnjem prvenstvu delala veliko težav, Madžari so vsako leto boljši, o Avstrijcih pa tudi ni treba izgubljati besed. Zlasti če bodo zaigrali z najboljšo zasedbo, tudi z igralci NHL. Treba bo iti tekmo za tekmo in se osredotočiti na vsakega tekmeca posebej. Upam, da bomo na takšen način prvenstvo uspešno izpeljali do konca.” Zanimanje za predstave v Stožicah, ki se bodo prvič spremenile v dvorano za hokej, je izjemno. Svoje bodo dodali tudi avstrijski in madžarski navijači, ki naj bi v Ljubljano prišli v velikem številu.

Z energijo do zmag

“Polne Stožice vsekakor ne predstavljajo dodatnega bremena. Najlepše je igrati pred polnimi dvoranami. Na prvenstvu v Latviji smo tako igrali tudi pred 14 tisoč navijači. Po tekmi so nas bolela ušesa, saj je bilo tako bučno. Pravi užitek je igrati pred takšnim občinstvom in prepričan sem, da bo ob polnih Stožicah to nepozaben trenutek tako za nas kot navijače. Verjamem, da nas bo njihova energija ponesla do zmag,” se dogajanja v največji slovenski dvorani že veseli napadalec Andrej Hebar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.