Šport > Košarka
1025 ogledov

Apetiti rastejo! To so Slovenci želeli slišati o Dončiću!

Luka Dončić Profimedia
Košarka je ostala edini ekipni šport, na katerem lahko Slovenija še nastopi na OI poleti v japonski prestolnici.

Na seji izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), ki je potekala prek videopovezave, je predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, ki se je javil iz Miamija, povedal, da se je v Dallasu z vodstvom Mavericks in Lukom Dončićem dogovoril o možnem sodelovanju na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Tokiu.

Dončić bi lahko v primeru uspeha reprezentance v kvalifikacijah nastopil tudi na samih igrah. Erjavec podrobnosti dogovora o sodelovanju Dončića ni pojasnil, ker je na seji predstavil prenovo pravil OKS. Košarka je ostala edini ekipni šport, na katerem lahko Slovenija še nastopi na OI poleti v japonski prestolnici.

Luka Dončić "Ne razumem..." Šport Besni Luka po novem porazu udaril po vodstvu lige

Na seji IO so podpisali dogovor o sodelovanju pri izvedbi olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem) julija 2023 v Mariboru, govorili so tudi o zadnjih pozitivnih korakih države k sistemski pomoči športu, tudi pri zdravstvenih pregledih športnikov.

Predsednik državnega strokovnega sveta za šport Rado Pišot je ponovno pozdravil zadnje odločitve vlade o odprtju delovanja slovenskega športa in tudi ponovnega zagona športa mladih. "Upamo, da se 11-dnevna blokada celotnega športa, kot smo mu bili priče do 12. aprila, ne bo nikoli več zgodila. Zahvala za sodelovanju direktoratu za šport, obenem pa si na drugi strani želimo, da bi bila komunikacija z ministrico Simono Kustec v bodoče boljša," je dejal Pišot.

Predsednik komisije za medicino športa OKS Matjaž Vogrin je predstavil mrežo referenčnih medicinskih centrov za pomoč športnikom ter prizadevanje za povečanje števila pregledov. "Uspelo nam je povečali število koncesnin za dvakrat in letos pričakujemo 3000 obravnavanih športnikov, dvakrat več kot lani. Ob pomoči ministrstva za zdravje smo tudi uvedli preventivne preglede za otroke, ki se po 12 letu pričnejo ukvarjati s tekmovalnim športom, kar je bilo tudi že objavljeno v uradnem listu," je povedal Vogrin (na spodnji fotografiji).

Matjaž Vogrin, strokovni direktor UKC Maribor | Avtor: Rebeka Gerlič, UKC Maribor Matjaž Vogrin, strokovni direktor UKC Maribor Rebeka Gerlič, UKC Maribor

Maja Zalaznik je predstavila evropski model športa, ki bo ena izmed osrednjih točk športnega dela predsedovanja Slovenije svetu Evropske unije v drugi polovici leta. IO OKS je podprl zaključke posveta s panožnimi zvezami na to temo in jih priporočil vladi za uporabo pri delu.

Na seji so obravnavali pritožb na sklepe o dodelitvi štipendij za športnike, sprejeli so osnutek etičnega kodeksa o delovanju v športu pri nas ter potrdili pravilnik OKS za priznavanje kompetenc za strokovno delo v športu na področju športne rekreacije in športa starejših.

Uvodoma so se z minuto molka poklonili spominu na tri nedavno preminule vidne športne delavce, Janeza Stareta (odbojka), Adija Vidmajerja (atletika in planinstvo) ter Janeza Pilgrama (atletika, rugby).

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:21 14.april 2021.

    Super, kaj pa ostali legionarji?, ker tole kar je ostalo od reprezentance je vse skupaj en velik poden!!!

Sorodne novice