Šport > Košarka
34 ogledov

Balažić novi kapetan reprezentance

Jure Balažić EPA
Selektor Jure Zdovc je določil kapetana slovenske moške članske košarkarske reprezentance. To vlogo bo imel bo Jure Balažič, ki bo na tem mestu zamenjal Gorana Dragića. Ta je bil kapetan na lanskem svetovnem prvenstvu.

Štiriintridesetletni Jure Balažić bo prvič v vlogi kapetana, opravljal pa jo bo že na današnjem prijateljskem pripravljalnem dvoboju Slovenija - Nova Zelandija, ki bo ob 20.30 v Kidričevem.

Na tekmi bo nastopilo 13 košarkarjev, ki so trenutno na pripravah, z izjemo Zorana Dragića, ki zaradi dogovora NBA-FIBA trenira individualno in ne sme zaigrati pred 1. avgustom. Prav tako ne bo Jake Klobučarja, ki je imel težave s hrbtom, Saše Zagorca, ki se vrača v proces treninga po operaciji kolena, ter Mihe Zupana, ki po dogovoru s selektorjem gostuje na svetovnem kongresu gluhih v Istanbulu in se bo reprezentanci znova pridružil 2. avgusta.

Prenos današnje tekme z Novo Zelandijo si sicer lahko ogledate na televiziji Sport Klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.