Šport > Košarka
13 ogledov

Baričeva iz Celja v Moskvo

Baričeva velja za najbolj perspektivno mlado žensko košarkarico v Sloveniji. (Fo Žurnal24 main
Najbolj nadarjena slovenska košarkarica, 18-letna Nika Barič, bo kariero nadaljevala pri štirikratnem evropskem prvaku Spartaku iz Moskve. Pogodbo je podpisala za štiri leta.

Odhod Nike Barič iz Celja v Moskvo je največji prestop v zgodovini slovenske ženske košarke. Trboveljčanka v Evropi velja za eno najbolj nadarjenih igralk, kar je vrsto let dokazovala v dresu Celja in slovenske mladinske reprezentance, ne nazadnje pa ji je tudi FIBA letos podelila priznanje za najboljšo evropsko igralko do 20 let.

"Po dogovoru in podpisu pogodbe z moskovskim Spartakom sem izjemno vesela, da mi je skupaj z ljudmi, ki jim zaupam, uspelo izbrati primerno ekipo za nadaljevanje kariere. Gre za klub, ki sodi med najboljše v Evropi, hkrati pa je znan tudi po dobrem delu z mladimi. Vem, da me čaka veliko dela in dokazovanja, a želim postati ena najboljših evropskih igralk tudi v članski konkurenci in prva Slovenka, ki bo zaigrala v ženski različici ameriške lige NBA," je dejala Baričeva.

Nika Barič je v celjskem klubu odigrala štiri sezone in osvojila dva naslova državnega prvaka, tri naslove pokalnega prvaka, štiri mladinska državna prvenstva ter en naslov državnega prvaka v kadetski konkurenci. Trikrat je s Celjem nastopila tudi na zaključnem turnirju regionalnega tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.