Šport > Košarka
377 ogledov

Bojevniki na krstu nove dvorane prejeli 141 točk

Steph Curry Epa
Nova sezona severnoameriške košarke se ni najbolje začela za Golden State Warriors.

Aktualni podprvaki lige NBA, ki so v finalu minule sezone klonili proti Toronto Raptors, so na uvodni tekmi sezone morali priznati premoč zelo razpoloženemu kolektivu Los Angeles Clippers, ki je v novi areni bojevnikov, Chase Centru, zmagal s kar 141:122.

Bojevniki so premierno tekmo v novem hramu v San Francisu odprli s porazom. Glavni scenarist tako zadnjega poraza Warriors v stari dvorani Oracle Areni kot tudi prvega v novi dvorani je bil MVP zadnjega finala NBA Kawhi Leonard, ki je poleti vrste prvakov iz Kanade zamenjal za moštvo iz Los Angelesa. Leonard je imel na svojem računu 21 točk in devet podaj. Dobro se je s klopi odrezal tudi Lou Williams z 22 točkami in osmimi asistencami.

luka dončić deandre ayton Doping Šport Prvi izbor lanskega nabora lige NBA pozitiven na testu

Pri bojevnikih, ki jih je pred sezono zapustil Kevin Durant, dolgo časa pa bo zaradi poškodbe odsoten tudi Klay Thompson, je bil v ospredju Stephen Curry s 23 točkami, a je tekmecu "pomagal" tudi z osmimi izgubljenimi žogami. Bojevniki so se iz Oaklanda in dvorane Oracle po 46 letih preselili v San Francisco v novi, sodobni center Chase.

Clippers, ki zaenkrat še igrajo brez poškodovanega zvezdnika Paula Georgea, so na uvodu sezone tako dobili dve težki tekmi. Pred Golden Staom so na mestnem derbiju premagali tudi okrepljene Los Angeles Lakers.

Kawhi Leonard | Avtor: Profimedia Profimedia

Zalestela sta grški fenomen in Dončićev veliki tekmec

V vseh treh odigranih tekmah večera so sicer slavili gostujoči igralci. Moštvo Atlanta Hawks je s 117:100 odpravilo Detroit Pistons, Houston Rockets pa je bil s 111:117 pod domačima obročema slabši od Milwaukee Bucks.

Junak Milwaukeeja je bil Giannis Antetokounmpo s trojnim dvojčkom, 30 točkami, 13 skoki in 11 podajami. Milwaukee je tako pokvaril debi novega super zvezdniškega para Houstona James Harden - Russell Westbrook, ki se še ni uigral. Grški zvezdnik, MVP zadnjega rednega dela lige NBA, je postal prvi košarkar po slovitem Oscarju Robertsonu, ki je na uvodni tekmi sezone trojnega dvojčka dosegel v kompletu s 30 točkami. Robertsonu je tak dosežek uspel na začetku sezone 1966/67.

Luka Dončić Po prvi tekmi Šport Prvak lige NBA Dončičevemu Dallasu (še) ne daje možnosti za končnico

Na tekmi v Detroitu je blestel Trae Young. Košarkar, ki je v minuli sezoni zasedel drugo mesto med najboljšimi novinci za Luko Dončićem, je zbral 38 točk, sedem skokov in devet asistenc. Younga in Dončića, ki sta bila na lanskem naboru udeležena tudi v menjavo med Atlanto in Dallasom, skozi kariero zaradi omenjenega 'trada' čakajo stalne primerjave med strokovnjaki in navijači.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.