Šport > Košarka
16 ogledov

Bojevniki še korak bližje rekordu

Michael Jordan, Steve Kerr, Scottie Pippen, Dennis Rodman, chicago bulls 1996 Profimedias
Košarkarji Golden State Warriors sopremagali Washington Wizards s 102:94 in ostali na poti proti rekordnemu izkupičku zmag in porazov v rednem delu.

Bojevniki do konca rednega dela potrebujejo še šest zmag, trenutno pa so svojem lanskem izkupičku. Čakajo jih še tekme proti Utahu v gosteh, Bostonu, Portlandu, Minnesoti in San Antoniu doma, Memphisu in San Antoniu v gosteh ter Memphisu doma.

"Mislim, da lahko dosežemo oboje. Lahko smo boljša ekipa in lahko popravimo naš rekord. Pri tem smo na dobri poti. Zelo zabavno je, ko igraš dve leti na tako visoki ravni," je za ameriške medije povedal trener Golden Stata Steve Kerr.

Pri 54. zaporedni domači zmagi so pri bojevnikih največ prispevali Stephen Curry s 26 točkami, Klay Thompson s 16 ter Draymon Green s 15 točkami, 16 skoki in devetimi podajami. Pri Washingtonu je Bradley Beal dosegel 17 točk.

Golden State je tako najboljši v zahodni konferenci kot v ligi, najboljši v vzhodnem delu lige pa so Cleveland Cavaliers, ki so tokrat brez LeBrona Jamesa, ta je počival, izgubili proti Houston Rockets s 100:106. Cleveland je vodil tudi že za 20 točk, a je v četrti četrtini Houston, ki se bori za končnico na zahodu, popolnoma preobrnil tekmo. Tekmece je v tem delu igre nadigral s 35:16, blestel pa je predvsem James Harden, ki je v tem delu dosegel 18 od svojih 27 točk.

"Prve tri četrtine so ravno zato, da ugotoviš, kaj počne tekmec. Tudi ko smo zaostajali za 20 točk, smo bili samozavestni, saj smo videli, da Cleveland ne igra najbolje," je dejal Harden. Pri gostih je bil najboljši Kyrie Irving z 31 točkami.

Liga NBA, izidi:

Indiana Pacers - Chicago Bulls 96:98
Orlando Magic - Brooklyn Nets 139:105
Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 85:100
Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 88:82
Cleveland Cavaliers - Houston Rockets 100:106
Golden State Warriors - Washington Wizards 102:94

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.