Šport > Košarka
12 ogledov

Brezec: 99-odstotno grem v NBA

Slovenski reprezentant Brezec bo na novo priložnost čakal pri Bucksih. (Foto: KZ Žurnal24 main
Primož Brezec je za Žurnal24 potrdil, da bo v prihodnji sezoni 99-odstotno igral za klub v ligi NBA. Njegov nov klub naj bi bil znan v 14 dneh. Novo sredino išče tudi Uroš Slokar.
 

Slokarju zanimiva Olimpija

Novo klubsko sredino išče tudi Uroš Slokar. Ta je sicer lani podpisal dvoletno pogodbo s Fortitudom iz Bologne, a je italijanski velikan zašel v finančne težave. Klubu trenutno grozi celo propad. Slokar je zaradi neplačevanja obveznosti s strani kluba ter tudi zaradi izpada Fortituda iz prve italijanske lige prost igralec. Njegova želja je igranje za ugleden klub, ki bi nastopal tudi v enem od močnejših evropskih tekmovanj (pokal Uleb ali Evroliga). Zaradi igranja v Evroligi bi bila zanj zanimiva tudi Union Olimpija, a si Slokar zaradi slabih izkušenj v preteklosti želi stabilno sredino, kjer redno (ne)plačevanje pogodbenih obveznosti ne bi vplivalo na predstave na parketu.

Od ključnih članov slovenske reprezentance, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo na Poljskem, je brez delodajalca za naslednjo klubsko sezono Primož Brezec. Kot je Sežančan na Rogli izdal v pogovoru za Žurnal24, je blizu dogovora. "Verjamem, da bom v naslednjem tednu ali v dveh dobil novega delodajalca. 99-odstotno je, da ne bom igral v Evropi, temveč v klubu iz lige NBA. Več pa bom razkril ob podpisu pogodbe." Boštjan Nachbar je dejal, da je bil eden od razlogov, da si je nov klub poiskal pred reprezentančno akcijo, v tem, da se zdaj s tem ne obremenjuje. Brezec pa pravi, da mu "brezposelnost" ne povzroča skrbi. "S tem se ne obremenjujem. Kar bo, bo. Svojemu menedžerju sem rekel, da sem pripravljen čakati tudi do konca septembra."

Zdaj se bo moral Primož Brezec osredotočiti na reprezentanco ter dokončno sanacijo poškodbe, zaradi katere je izpustil dva meseca zadnje sezone, ko je igral za Lottomatico Romo. "Tetiva me muči še naprej. Ta hip je sicer kar dobro. Brez dobre fizične pripravljenosti se danes resne košarke ne da več igrati. Treba se bo torej dobro pripraviti. Verjamem, da bomo uspeli izpolniti cilj, ki smo si ga zadali." Primož verjame, da lahko z izkušnjami in kolektivno igro na EP dosežejo zastavljen cilj. "Ne smemo gledati, koliko točk bo kdo dal. Vsi bomo za enega, eden za vse." V prvem delu prvenstva se bodo naši fantje pomerili s Srbi, Britanci in Španci. Priljubljeni Breza pravi, da so vsi nasprotniki premagljivi. "Lahko pa tudi vse tekme izgubimo, a verjamem, da nam bo uspelo zmagati. Čas je, da naredimo rezultat."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.