Šport > Košarka
7856 ogledov

Clippersi zagrozili Dončiću: "Že v torek boste dobili ..."

luka dončić Profimedia
Košarkarska ekipa Los Angeles Clippers načrtuje spremembo taktike pri pokrivanju Luke Dončića.

Košarkarji Los Angeles Clippers na prvi tekmi končnice z Dallas Mavericks niso našli načina, kako zaustaviti Luko Dončića. Slovenski košarkar je k zmagi njegovega moštva (113:103) prispeval 31 točk, 10 skokov, 11 podaj, dve blokadi in ukradeno žogo. 

V luči še ene fenomenalne predstave je trener Ty Lue napovedal veliko taktično spremembo pri spoprijemanju z izzivom, ki ga predstavlja slovenski čudežni deček.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Po številnih razmeroma neuspešnih obrambnih rošadah naj bi pokrivanje prvega zvezdnika Dallasa že na drugi tekmi prevzel superzvezdnik Kawhi Leonard, dvakratni najboljši obrambni košarkar lige NBA (2015, 2016).

Leonard, dvakratni MVP finala (2014, 2019), je na uvodnem obračunu končnice otežil življenje Kristapsu Porzingisu, zato ne preseneča, da ga bodo na naslednji tekmi zadolžili za pokrivanje Dončića. Navijači losangeleške ekipe se sicer bojijo, da bi obrambne naloge omejile njegov doprinos v napadu.

"Leonard porabi toliko energije v napadu, da bi mu ob najzahtevnejših obrambnih nalogah lahko začelo primanjkovati energije," je opozoril novinar ESPN-a Tim MacMahon.

Na vprašanje, zakaj Kawhi na prvi tekmi ni pokrival Dončića, je trener Lue odvrnil: "Mislim, da boste že v torek dobili to, kar hočete."

dončić porzingis Intervju Šport "Dallas ima dve težavi - prva je Dončić, druga pa Porzingis"

Komentarjev 2
  • janez12 21:20 24.maj 2021.

    Luka bo imel zato manj kot 20 točk, imel pa bo 20 asistenc, če bo Porzingis njegove podaje spravil v koš in dal on 30 pik.

  • Avatar pantani
    pantani 13:10 24.maj 2021.

    Se pravi da pripravljajao umazano igro!!!