Šport > Košarka
76 ogledov

Conley potolkel finančne mejnike

Mike Conley Memphis Grizzlies EPA
Ameriški športni portal ESPN poroča, da je 28-letni branilec Memphisa, ekipe iz severnoameriške košarkarske lige NBA, Mike Conley podpisal petletno pogodbo, ki mu bo prinesla 153 milijonov dolarjev. S tem je Conley zrušil vse rekorde, saj gre za najbogatejši posel v zgodovini košarke.

Mike Conley je z novo pogodbo presegel precej slavnejše in uspešnejše košarkarje, tudi Michaela Jordana ali Kobeja Bryanta, pa čeprav ne gre za kakšnega od trenutnih večjih zvezdnikov lige NBA. Conley je namreč v devetih sezonah za Memphis v povprečju dosegal 13,6 točke, 5,6 podaje, 2,9 skoka in 1,5 prestrežene podaje.

Povečanje tako imenovanega "salary capa" v ligi NBA s 70 na 94 milijonov dolarjev je sprožilo poplavo prekinjenih pogodb številnih igralcev, ki pa so se za precej višje zneske vnovično zavezali zadnjim delodajalcem.

Toronto je denimo dan prej podaljšal pogodbo z DeMarjem DeRozanom za pet let in 139 milijonov dolarjev, Washington pa bo Bradleyju Bealu za pet let nakazal 130 milijonov dolarjev.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.