Šport > Košarka
3 ogledov

Debi Brezca v dresu Detroita

V dresu Bobcatsov Primož Brezec ni več dobil priložnosti. Bo drugače v Detroitu? Žurnal24 main
V nedeljo so v ligi NBA odigrali štiri srečanja. Rašo Nesterovič je s Torontom izgubil proti Bostonu, Saša Vujačič je z Lakersi dobil mestni derbi, v dresu Detroita je debitiral Primož Brezec.
 

Liga NBA

Detroit : Golden State 109:87
Toronto : Boston 77:90
Denver : Portland 105:116
LA Lakers : LA Cllippers 113:92

S prepričljivo zmago 90:77 nad Toronto Raptorsi so Boston Celticsi zmagali devetič zaporedoma oziroma z 20. zmago v sezoni še izboljšali NBA rekord 20 zmag in dva poraza v uvodu v sezono. Najboljši strelci Bostona so bili Paul Pierce z 18 točkami, Kevin Garnett s 16 in Rajon Rondo s 14, Ray Allen pa ni igral. Celticsi sicer stavijo na obrambo: "Naša filozofija je, da obramba zmaguje tekme, delamo na tem, da naša obramba kreira naš napad," razlaga Garnett. Toronto znova ni bil pri metu, zadeli so 39 odstotkov le-teh. Prvi igralec tekme je bil s 17 točkami in 13 skoki Chris Bosh . Slovenski reprezentant v dresu Raptorsov Rašo Nesterovič je v 16 minutah dosegel dve točki, enkrat podal in trikrat skočil.

Mestni derbi so dobili Lakersi. © AFP

 
Mestni obračun v Los Angelesu so dobili Lakersi z rezultatom 113:92. Do zmage nad Clippersi so jih popeljali Kobe Bryant z 32 točkami, Saša Vujačič s 14 (vse je dosegel v zadnji četrtini) in Andrew Bynum s 14 točkami, devetimi skoki in šestimi blokadami. Dvomestno število točk sta dosegla tudi Luke Walton (15 – njegov rekord sezone) in Lamar Odom (12 točk, sedem skokov). Pri Clippersih je znova blestel Chris Kaman z devetim zaporednim dvojnim dvojčkom (18 točk, 16 skokov). Corey Maggette je z 21 točkami v tretji četrtini in s trojko v zadnji sekundi zmanjšal na 76:82, a so v zadnji četrtini Jezerniki na Vujačičevih krilih prišli do 14. zmage v sezoni. Poraz Clippersov ni presenetljiv, saj še naprej igrajo brez poškodovanih zvezdnikov Eltona Branda , Shauna Livingstona in Sama Cassella .

V dresu Detroit Pistonsov je debitiral Primož Brezec , igral je zadnjih sedem minut, ko je bilo že vse odločeno, ter zbral tri skoke in dve podaji. Njegovo novo moštvo je z 109:87 zlahka premagalo Golden State in zabeležilo 17. zmago v sezoni, s čimer so druga najboljša ekipa vzhodne konference. Najzaslužnejši za zmago Pistonsov so bili Tayshaun Prince s 23 točkami, Antonio McDyess s 14 točkami in 11 skoki ter Chauncey Billups s 16 točkami.

Na četrtem srečanju večera je Portland s 116:105 premagal Denver , kar je njihova sedma zaporedna zmaga. Brandon Roy je za Blazerse zbral 26 točk in 11 asistenc, Allan Iverson je bil z 38 točkami prvi strelec večera.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.