Šport > Košarka
1455 ogledov

"Dončić je imel v karieri veliko sreče"

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Član številnih NBA ekip je, skupaj z mladim zvezdnikom evropske košarke, analiziral vzpon nekdanjega igralca Reala.

Omri Casspi je izraelski košarkar z bogato kariero. 31-letnik je trenutno član telavivskega Maccabija, pred tem pa je deset let igral v ligi NBA za Sacramento Kings, Cleveland Cavaliers, Houston Rockets, New Orleans Pelicans, Minnesota Timberwolves, Golden State Warriors in Memphis Grizzlies.

Casspi je v svojem podcastu pred kratkim gostil soigralca iz vrst Maccabija - Denija Avdijo. Gre za 19-letnega mladega zvezdnika izraelsko-srbskih korenin, ki se mu obeta odlična kariera.

Prav zaradi potencialnega vzpona Avdije je v podcastu beseda stekla tudi o Luki Dončiću oziroma o meteorskem vzponu mladega Ljubljančana.

Deni Avdija | Avtor: Profimedia Profimedia

Avdija se je v Maccabiju, kljub rosnim letom, že precej uveljavil. "Nihče mi ni ničesar poklonil. V Maccabiju ne dajo 20 minut na srečanje nekemu otroku, morda bi bil izjema le veliki Luka Dončić. Videl sem ga pred dvema letoma, preden je šel v NBA. Takrat še nisem tako veliki igral in spraševal sem se, zakaj se meni ne dogajajo takšne stvari kot njemu. S tem sem se pač moral soočiti. Moral sem se boriti za minute, da sem postal ključni del rotacije," je Casspiju povedal mladenič.

luka dončić Trd oreh Šport Izziv za Dončića: "To bi bil njegov največji dosežek"

Dvojica je še naprej razpredala o Dončiću: "Mislim, da on ne bi mogel priti v boljšo ekipo. Rick Carlisle je pravi trener zanj. Takoj je bil v prvi peterki in je nadaljeval tam, kjer je končal v Madridu. Mark Cuban kot lastnik, upokojeni veteran Dirk Nowitzki s svojimi izkušnjami ... Mislim, da je to idealna situacija zanj," je o Ljubljančanu dejal Casspi.

Avdija je na to odgovoril: "Lahko se ne strinjaš ... Ampak mislim, da je imel tudi veliko sreče v karieri, čeprav gre seveda za posebnega igralca."

Casspi je dodal: "Imel je srečo, toda izkoristil je priložnost. Dosegati po 30 točk na tekmo v NBA ... To ne pride samo od sebe."

luka dončić goran dragić 'Jugo' Dream Team Šport "Kateri klovn je avtor tega seznama?"

Avdija je v nadaljevanju pogovora spregovoril še o obetih igranja v najmočnejši ligi na svetu. Na naslednjem naboru se mu obeta izbor okrog desete pozicije.

Casspi (na fotografiji spodaj) je najstnika opozoril na zahteven prehod iz Evrope v ZDA. "Stephen Curry je v prvi sezoni dosegal po deset, enajst točk na tekmo. Danes ne moreš biti prepričan, da se bodo igralci takoj znašli v ligi. To, kar je uspelo Dončiću že v prvi sezoni, ni uspelo še nobenem kasnejšem superzvezdniku," je zaključil izkušeni veteran.

Omri Casspi | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice