Šport > Košarka
74205 ogledov

Donćić o najbolj norem košu kariere: "Ne vem, kako mi je uspelo"

Dončić Twitter
Fenomenalni Luka Dončić je postal veliki junak tesne zmage svojega moštva Dallas Mavericks nad Brooklyn Nets (120:125).

Košarkarji Dallas Mavericks so zabeležili še drugo zaporedno zmago v novi sezoni severnoameriške lige NBA.

Tokrat so bili s 125:120 boljši od Brooklyn Nets, prvo ime domačega moštva pa je bil kdor drug kot Luka Dončić, ki se je podpisal pod 49 točk in s simultanko v zadnji četrtini zapečatil usode gostujoče ekipe.

Dončić je 49 točkam (16/25 iz igre, 9/14 za tri točke, 8/10 prosti meti) dodal še deset skokov in sedem podaj, izgubil pa ni niti ene samcate žoge.

Zaključek srečanja je minil povsem v znamenju slovenskega čudežnega dečka, ki je z natančnimi meti z razdalje izničil zaostanek Dallasa in ga popeljal v položaj za zmago. 

Luka je v zadnji četrtini dosegel 14 od skupno 49 točk, vključno s štirimi zaporednimi trojkami v zadnjih treh minutah, izjemno predstavo pa je kronal z morda celo najbolj norim košem kariere.

 | Avtor:

Manj kot pol minute pred koncem je namreč pri izenačenju na 120:120 zadel t.i. "horuk" (met z eno roko preko glavo) z velike razdalje in poskrbel za eksplozijo navdušenja na tribunah. Mavsi so po zapravljenem napadu mrežič prednost povišali na pet točk, kar je bil tudi končni izid obračuna.

Slovenski as je po tekmi priznal, da niti sam ne ve, kako mu je iz na videz nemogočega položaja uspelo žogo spraviti skozi obroč. "Ne vem, kako sem zadel. Videl sem, da sta ostali samo še dve ali tri sekunde. Moral sem poskusiti in se vsaj dotakniti obroča, da bi imeli priložnost za skok. Ne vem kako mi je to uspelo," je povedal.

Na vprašanje, ali je bil to najtežji koš, kar jih je kdajkoli zadel na uradni tekmi, je Dončić odvrnil: "Verjetno res."

 | Avtor:

Štiriindvajsetletni zvezdnik sicer velja za pravega inovatorja na področju nenavadnih in domiselnih, predvsem pa težko izvedljivih metov. "Takšne mete vadim. To delam na treningu. To je bil 'bank' (koš od table, op. a.)  Kar vprašajte soigralce," je cirkuško trojko komentiral Dončić.

"To je bila Lukova čarovnija," se je po zmagi smejalo domačemu trenerju Jasonu Kiddu. Tudi gostujoči Jacque Vaughn je po tekmi poudaril, da so igralci, kot je Dončić, tisti, ki naredijo razliko pri nekaterih ekipah. "Kar na koncu dela ekipe posebne, je to, da imajo fante, ki znajo zadeti težke mete. To je storil Donovan (Mitchell, op. a) proti nam prvi večer NBA. To je storil Luka danes," je dejal Vaughn.

"To je bila najbolj nora stvar, kar sem jih kdajkoli videl. In prav to smo potrebovali."

Mark Cuban, lastnik Dallas Mavericks, o košu Luke Dončića
 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 15:40 28.oktober 2023.

    Z malo sreče pa gre, kajne Luka..

  • munja 11:25 28.oktober 2023.

    NORO, bravo Luka!!!