Šport > Košarka
7546 ogledov

Slaba novica iz Dallasa: Luka Dončić se je poškodoval

Luka Dončić Dončić je na lestvici kraljeval 16 zaporednih tednov.
Težave za mladega slovenskega košarkarja.

Košarkarji Dallasa so se tokrat pomerili s prvaki , Golden State Warriors pa so pred domačimi gledalci zmagali s 120:116. Moštvo iz Teksasa tako ostaja le pri dveh zmagah v gosteh, na 31 tekmah pa je skupno zbralo 15 zmag in 16 porazov.

Telički so si sicer predvsem po zaslugi Luke Dončića v prvi četrtini priigrali manjšo prednost. Slovenec je tekmo odprl z dvema trojkama, dosegel je prvih šest točk za goste, v prvih 12 minutah pa je skupno zbrak kar 14 točk. V naslednjih dveh četrtinah sta se ekipi kar nekajkrat zamenjali v vodstvu, odločilno razliko pa so si prvaki nabrali v zaključku tretjega in na začetku četrtega dela. Voz domačih je najprej potegnil Kevin Durant, odlično je odigral Jonas Jerebko, piko na i pa je s trojko za prednost 104:90 postavil Steph Curry.

Dončić je ob koncu tretje četrtine sedel na klop ob prednosti Bojevnikov s 84:81, Golden Statu pa je ob njegovi odsotnosti uspel delni izid 20:9. Trener Rick Carlisle je tako devet minut pred koncem poslal Dončića nazaj na parket, a povratek najkoristnejšega igralca evrolige ni dolgo trajal. Novinec je že v tretji četrtini po enem izmed dveh neljubih izletov med publiko grdo padel in si poškodoval bok, kljub želji pa se tako v zadnji četrtini hitro vrnil na klop. V igro ni več vstopil.

Golden State je dobre štiri minute pred koncem povedel s 115:102, a se košarkarji Dallasa niso predali. Dve minuti kasneje je prednost domačih znašala le še 117:110, po trojki Wesleyja Matthevsa pa le še štiri točke. Curry je na drugi strani zgrešil met za tri točke, Harrison Barnes pa je Mavericks najprej približal na dve točki zaostanka, po novem neuspešnem napadu domačih pa je en zadeti prosti met dodal še DeAndre Jordan. 

Minuto pred koncem je bil tako na semaforju izpisan rezultat 117:116. Golden State je zapravil še eno žogo, Barnes pa je imel priložnost, da bi Dallas popeljal v vodstvo, a je njegov met za tri točke obstal na obroču. Hitro je sledila kazen, Durant je zadel trojko za 120:16, zadnji napad gostov je bil nato neuspešen.

Dončić je v svojo statistiko vpisal 19 točk, tri skoke, pet asistenc ter po eno blokado in ukradeno žogo. Prvi strelec Dallasa je bil Matthews s 25 točkami. Durant je zbral 29 točk in 12 skokov, Jerebko 23 točk, Curry pa eno manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.