Šport > Košarka
5089 ogledov

Dončić zaradi neprimernega obnašanja dobil visoko kazen

Luka Dončić Epa
Dallas je ponoči dosegel tretjo zmago na zadnjih desetih tekmah. Vodstvo lige NBA pa je Dončiću že izreklo denarno kazen zaradi dogodka na tekmi proti Indiani.

Dallas je na domačem parketu gostil ekipo Los Angeles Clippers. S 106:98 so bili uspešnejši domačini. Prvi strelec je bil Harrison Barnes z 20 točkami, sledila sta mu Luka Dončić in Dennis Smith Jr. vsak s po 17 točkami. 

Smith Jr., ki je izpustil zadnjih šest tekem, je 17 točkam dodal še osem skokov in štiri podaje, DeAndre Jordan pa je proti svoji nekdanji ekipi, v Los Angelesu je odigral deset sezon, zbral 13 točk, 16 skokov in štiri blokade.

Dončić je v zadnji četrtini dosegel ključni koš za Dallas in ga popeljal do tretje zmage na zadnjih desetih tekmah. Devetnajstletni Ljubljančan si je parket delil z 21-letnim Smithom v odločilnih 2:14 minute tekme in skupaj sta gostiteljem pomagala do tako želene zmage. Trener Dallasa Rick Carlisle je po tekmi dejal, da jim je manjkala hitrost, ki jo premore Smith. Prepričan je, da bo za ekipo samo dobro, če bosta na igrišču skupaj Dončić in Smith.

Štiridesetletni veteran Dirk Nowitzki, ki igra 21. sezono pri Dallasu, je odigral deset minut tekme in dosegel osem točk.

Naslednja tekma Dončića, ki ga je vodstvo lige NBA zaradi dveh tehničnih napak in brcanja žoge na tekmi proti Indiani že pred današnjim obračunom kaznovalo z 10.000 dolarji kazni, čaka v petek, ko bo s soigralci gostoval pri Detroit Pistons.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.