Šport > Košarka
54 ogledov

Dragić bo počakal na boljšo pogodbo

Goran Dragić Saša Despot
Goran Dragić se bo julija preselil med proste igralce, saj mu plača in pogoji, ki so mu ponudili pri Miami Heatu, niso zadostni.

Sun Sentinel na podlagi navedb agenta Gorana Dragića poroča, da bo slovenski košarkar izkoristil možnost ter se s 1. julijem preselil med proste igralce, saj si želi pogodbo z veliko boljšimi pogoji, kot jih je imel doslej. Slednje pomeni, da želi zaslužiti veliko več kot 7,5 milijona dolarjev (6,7 milijona evrov), kolikor mu je nanesla minula sezona.

Po medijskih poročilih bo prekaljeni predsednik Miamija Pat Riley, ki je bil ključen mož pri prestopu Dragića iz Phoenix Suns, slovenskemu košarkarskemu reprezentantu ponudil nekoliko manj, kot si je Ljubljančan obetal, 80 milijonov dolarjev (70 milijonov evrov) vredno pogodbo oziroma 16 milijonov dolarjev (14 milijonov evrov) na sezono. To sicer ni največ, kar bi lahko Miami ponudil, največji možni znesek znaša nekaj več kot sto milijonov dolarjev.

Dragić in njegov agent bosta zdaj bržkone čakala, kako bodo odgovorili možni drugi snubci, za Slovenca naj bi se zanimali pri Los Angeles Lakers in New York Knicks, ter maksimalno pogodbo. Vendar pa nima Riley le te skrbi. Jezerniki se zanimajo tudi za superzvezdnika Dwyana Wada.

Velike spremembe se obetajo tudi moštvu Cleveland Cavaliers, ki je po sanjski uvrstitvi v veliki finale lige NBA boj za šampionski naslov izgubilo na šesti tekmi proti Golden State Warriors.

Konjeniki bodo tako skoraj zanesljivo izkoristili možnost in še za eno leto podaljšali sodelovanje z ruskim centrom Timofejem Mozgovom za zelo dobro kupčijo in izjemno poceni pogodbo v vrednosti 4,95 milijona dolarjev (4,4 milijona evrov).

Ruski košarkarski velikan, kar 216 centimetrov visoki center, je pri finalistih lige NBA zapolnil nastalo vrzel po poškodbi Ahilove tetive Brazilca Andersona Varejaa. Mozgov je bil pred tem član Denverja, Cleveland pa je Denverju prepustil svojo izbiro igralcev na naslednjih dveh naborih v ligi NBA.

Mozgov je v rednem delu odigral 45 tekem za konjenike, s povprečjem 10,6 točke in 6,9 skoka na tekmo. V končnici pa je na tekmo povprečno zbral 10,6 točke, 7,3 skoka in 1,8 blokade.

Po poškodbah Kevina Lova in Kyrieja Irvinga je Mozgov celo prevzel vlogo drugega igralca v napadu za superzvezdnikom LeBronom Jamesom, ki bi se tudi lahko preselil med proste igralce in s tem iskal nove priložnosti, prav tako Love in J.R. Smith. Med tistimi, ki jim bo Cleveland še pred prestopnim rokom ponudil novo boljšo pogodbo, je tudi Avstralec Matthew Dellavedova.

Komentarjev 8
  • allstarr111 13:18 24.junij 2015.

    Itak teh 80 ni popolnoma njegovih, in tega se zaveda je treba oplemenitit še lepo število bančnih računov dokler pride kaj do njega, itak če so pripravljeni dat 80 jim še teh 20 ne predstavlja problema, na koncu se srečajo ...prikaži več na 87-95 in je zadeva dorečena.

  • Papaja Popi 12:46 24.junij 2015.

    Zanima me kdo od vaših novinarjev je tako zaljubljen v tadva Dragiča, da jih vsak dan obravnavate.Če jih ima tako rad, naj ju vzame domov v posteljo in naj nas ne obremenjuje več z tema dvema.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:13 24.junij 2015.

    Mislm da porazdelitev denarja ni najbolj pravična ampak primerljive igralce plačajo verjetno si predstavljam še več?