Šport > Košarka
19986 ogledov

Trener v skrbeh za Dragića: "Tega si res ne želim"

goran dragić Epa Dragić na parketu preživi več časa kot katerikoli drug košarkar Miamija.
Trener Miami Heat je v skrbeh za dobrobit Gorana Dragića.

Košarkarska ekipa Miami Heat se je pod taktirko Gorana Dragića zavihtela na mesto, ki prinaša uvrstitev v končnico severnoameriške lige NBA. Vročica je v noči na ponedeljek premagala Chicago Bulls (100:93) in svoj izkupiček popravila na 10 zmag in 9 porazov, kar jo uvršča na osmo mesto vzhodne konference.

goran dragić Dragićev šov Šport Nasul več točk kot preostali člani začetne peterke skupaj!

Miami se je veselil četrte zmage na zadnjih petih tekmah, največ zaslug pa gre slovenskemu reprezentantu, ki je z 19,2 točke na tekmo tudi najboljši strelec ekipe. Trener Erik Spoelstra o Slovencu govori izključno z izbranimi besedami, skrbi ga le njegova (pre)velika minutaža.

goran dragić | Avtor: Epa Epa
Dragić namreč igra 33,7 minute na tekmo oziroma več kot katerikoli drug košarkar Vročice. To ima za posledico, da je 31-letnik po manj kot četrtini rednega dela sezone že zelo utrujen. S Spoelstro sta si na to temo izmenjala nekaj predlogov in našla ustrezno rešitev.

Trener upošteval predlog

"Pogovoril sem se s Spojem," je po zmagi nad Biki razkril Dragić. "Predlagal sem mu, da bi tako kot lani odigrali prve štiri minute, potem pa bi na parket poslali drugo peterko, da si nekoliko odpočijemo. Potem imam občutek, da sem v drugem delu tekme oziroma v zadnji četrtini bolj svež," je dodal slovenski košarkar.

Gogija je po nekaj minutah uvodne četrtine v Chicagu na igrišču res zamenjal Tyler Johnson. Spoelstra je pojasnil, da je želel prvemu zvezdniku nameniti nekaj zasluženega počitka.

"Minute so se kopičile. Vsakič, ko sem pogledal, jih je bilo 36, 37, 38. Tega si res ne želim. Če odigra vse pomembne minute v prvem polčasu, potem pa tekma postane napeta v zadnji četrtini, ga je zelo težko potegniti na klop. Kljub temu mu moram nameniti vsaj dve, tri minute počitka, ne glede na to, kaj se dogaja v zadnji četrtini. Želim si, da bi bila njegova minutaža bližja 30 minutam," je skrb za Slovenca izrazil Spoelstra.

Dragić je proti Bikom igral 33 minut in 41 sekund ter ob metu iz igre 7/11 dosegel 24 točk. V letošnji sezoni se je nekajkrat zgodilo, da je pretežni del točk dosegel v prvem polčasu, tokrat jih je kar 14 prispeval v zadnji četrtini. "Ja, malce sem utrujen," je pojasnil Dragić in dodal: "Obenem pa se je treba zavedati, da se ekipe pripravijo nate. Če si vroč v prvem polčasu, potem se nasprotnik prilagodi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice