Šport > Košarka
26 ogledov

Dragić: "Samozavesti mi ne manjka"

Slovenija Brezec
1/37
Žurnal24 main
Obiskali smo slovensko košarkarsko reprezentanco, ki jo čaka urejanje še zadnjih podrobnosti pred odhodom na svetovno prvenstvo v Turčijo. Pred mikrofon sta stopila Goran Dragić in selektor Memi Bečirović.
Sani danes začne treninge s kontaktom. Zdravniška služba je opravila preglede in mu to dovolila. Po tem, ko je oteklina izginila, se je pokazalo, da je pri njegovi poškodbi šlo za odrgnino.
Memi Bečirović

V Turčiji se bo prihodnjo soboto začelo SP v košarki. Strokovni štab slovenske reprezentance je z dosedanjim delom zadovoljen, še posebej zato, ker ni bilo hujših poškodb, tako da bo lahko selektor Memi Bečirović v Istanbulu računal na vse najboljše igralce. Zbrali smo nekaj izjav.

Jaka Lakovič:
"Priprave so bile od začetka do konca intenzivne. Veliko dela, veliko tekem. Skozi celotne priprave smo imeli tekmovalni ritem. Reprezentanca je dobro pripravljena za SP. Na zadnjih treningih bomo izpilili še zadnje podrobnosti svoje igre. Verjamem, da bomo že proti Tuniziji v soboto stoodstotni."

Iz reprezentance Brazilije so sporočili, da bo zaradi poškodbe doma ostal center Nene, sicer član Denver Nuggetsov.

Primož Brezec:
"Moja želja in želja košarkarjev je, da bi bili drugi v skupini. Premagati moramo Brazilce in Hrvate. Proti Američanom bo nekoliko težje, vendar bomo šli na zmago. Drugo mesto v skupini bi nam v osmini finala omogočilo nekoliko lažje nasprotnike. Uvrstitev v četrtfinale bi bil lep uspeh. S tem bi dosegli svoje cilje ter zadovoljili slovensko javnost in ljubitelje košarke pri nas."

Goran Dragić:
"Za nami so naporne priprave. Ugotovili smo, kaj moramo še popraviti. V Kranjski Gori bomo popravili še zadnje malenkosti in mislim, da lahko z velikim optimizmom potujemo v Turčijo."

Selektor Memi Bečirović:
"Imamo še dovolj časa, da pripravimo zadeve, ki so škripale na zadnjih tekmah na turnirju v Atenah. S pripravami smo z izjemo poškodb, ki so nas zdelale, zadovoljni. Na srečo niso bile tako hude, da bi kateri od igralcev moral odpasti. Svetovno prvenstvo pričakujemo pripravljeni in z veliko optimizma."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.