Šport > Košarka
47 ogledov

Dragić se seli v sovražno okolje

goran dragić Youtube
Slovenski košarkar Goran Dragić je samo še dve zmagi oddaljen od uvrstitve v polfinale vzhodne konference.

Vročica iz Miamija je tudi na drugi domači tekmi v AmericanAirlines Areni ugnala Charlotte Hornets (115:103) in povedla z 2:0 v zmagah.

Srečanje je zaznamovalo veliko število doseženih točk in predvsem natančen met košarkarjev Miamija, saj je kar pet domačih igralcev zabeležilo dvomestno število točk. Med njimi tudi Goran Dragić (18), ki šele drugič v karieri igra v končnici najmočnejše košarkarske lige na svetu.

''Nocoj smo se odlično odrezali. Imeli smo visok odstotek meta iz igre,'' je povedal Dragić. Domači košarkarji so imeli 57,9-odstotni met iz igre, 56,2-odstotni met za tri točke in 81,8-odstotni met izza črte za proste mete.

''Zadovoljni smo bili z našo igro v napadu. Več fantov je doseglo dvomestno število točk. Kar pet igralcev. Mislim, da smo igrali dobro v napadu. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. V Charlottu bo težje, a mi bomo pripravljeni,'' je pred nadaljevanjem uvodnega kroga opozoril Dragić.

Miami je z drugo zmago opravil polovico naloge na poti do konferenčnega polfinala, a stvari se lahko hitro spremenijo. ''Zelo smo previdni. Tudi pred nocojšnjo tekmo smo bili. Prvo tekmo smo dobili precej lahko, vendar smo vedeli, da se bodo vrnili. Branili smo svoj dom in navijači so bili neverjetni. V Charlottu bo vse drugače. Odpravljamo se v sovražno okolje, zato bo še pomembneje, da držimo skupaj kot ekipa,'' je povedal Dragić in dodal, da imajo v obrambi še kar nekaj rezerve.

''Obramba je zelo pomembna, še posebej v končnici. Na trenutke smo igrali dobro, a zmožni smo še veliko bolje. Če je tekma izenačena, imamo veliko fantov, ki znajo igrati obrambo. V tem pogledu se počutimo zelo dobro, saj smo v rednem delu na takšen način dobili veliko tekem.''

Najzaslužnejši za zmago domače ekipe je bil znova Dwayne Wade, ki je dosegel 28 točk. ''D igra že zelo dolgo. On je najboljši v zaključevanju takšnih tekem. Ko potrebujemo koš, ga priskrbi. To je dobro. Ekipo nosi na svojih plečih in lepo je imeti takšnega soigralca,'' je povedal Dragić, ki se mu je med tiskovno konferenco večkrat smejalo do ušes.

Učinkovita igra v napadu se odraža tudi v visokem številu doseženih točk. Vročica jih je na prvi tekmi dosegla 123, na drugi 115. Na vprašanje, ali ga število košev preseneča, je Dragić odvrnil: ''Seveda, a na tem smo delali zelo dolgo časa. Najpomembnejša je še vedno obramba. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se nam bo vse skupaj sestavilo. Še vedno napredujemo.''

goran dragić miami heat | Avtor: Youtube Youtube

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.