Šport > Košarka
6460 ogledov

Dragićev soigralec o Dončiću: "Citirajte moje besede, Luka ..."

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Zvezdniški soigralec Gorana Dragić je bil najboljši strelec Miami Heat ob zmagi nad moštvom Luke Dončića.

Prvi težko pričakovani slovenski derbi v ligi NBA, na katerem se Luka Dončić in Goran Dragić nista pomerila na igrišču, saj slednji še vedno okreva po operaciji kolena, je pripadel košarkarjem Miamija, ki so na gostovanju s 112:101 premagali Dallas Maverics.

luka dončić NBA Šport Luka Dončić zvezdnik dveh All-Star večerov

Ob zadnjem obisku dvorane American Airlines Center je v dresu vročice blestel Dwayne Wade, ki je bil z 22 točkami najboljši strelec svojega moštva. Nekdanji MVP finala je zadel devet od 14 metov iz igre (64%) in enega od treh poskusov za tri točke (33%).

Goran Dragić in Dwayne Wade | Avtor: Profimedias Profimedias

Dončić je odigral še eno dobro tekmo in zgolj za podajo zgrešil tretji trojni dvojček v karieri. Z 18 točkami je bil drugi strelec Dallasa, dodal pa je še 12 skokov in devet podaj ob zgolj 29-odstotnem metu iz igre (5/17) in 33-odstotnem metu za tri točke (3/9).

Miami Heat in Dallas Mavericks sta se srečala v finalu lige NBA leta 2006. Takrat so se naslova s končnim izidom 4-2 v zmagah veselili košarkarji s Floride. Pet let kasneje (2011) so v finalu z enakim izidom (4-2) slavili Teksačani.

Wade je bil po tekmi poln hvale na račun slovenskega zvezdnika, ki ga je zlasti podajami in pregledom nad celim igriščem spomnil na nekdanjega soigralca. "Citirajte te moje besede. Luka spominja na LeBrona Jamesa z vidika, kako je zmožen spraviti žogo do strelcev v kotih igrišča. Ni veliko igralcev, ki so tega zmožna. Pri tem je resnično izjemen," je dejal ameriški košarkar.

Luka Dončić slovenski navijači Dallas Video Šport Luka Dončić je držal obljubo

Primerjava s "Kraljem Jamesom", ki velja najboljšega košarkarja v ligi, je nova pohvala in dokaz, kako daleč je v izredno kratkem času prišel 19-letni Dončić. Še posebej če pohvalo izreče košarkar, ki si je od leta 2010 do 2014 z LeBronom delil garderobo in na igrišču sprejel nešteto njegovih podaj. Nekdanja soigralca sta skupaj zaigala v štriih NBA finalih in osvojila dva šampionska prstana.

Tokratna tekma v Dallasu je sicer minila v znamenju nostalgije, saj si je Wade po zadnjem zvoku sirene izmenjal dres s še enim velikanom lige v odhajanju Dirkom Nowitzkim.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.