Šport > Košarka
546 ogledov

Družina Kobejevega pilota se na sodišče obrača s prošnjo

kobe bryant helikopter Profimedia
Vdova Kobeja Bryanta v tožbi navaja, da je bil za helikoptersko nesrečo, v kateri je vključno z voznikom umrlo devet ljudi, odgovoren pilot Ara Zobayan.

Vanessa Bryant, vdova košarkarskega zvezdnika Kobeja Bryanta, je februarja vložila tožbo proti podjetju Island Express Helicopters, ki je imelo v lasti helikopter, s katerim se je konec januarja smrtno ponesrečilo devet ljudi.

V tožbi je poimensko izpostavljena ena od žrtev, pilot Ara Zobayan, ki naj bi na dan poleta zavestno ignoriral opozorila o slabem vremenu in tako iz malomarnosti povzročil hudo tragedijo.

Pred začetkom prve obravnave je družina pokojnega pilota sodišče zaprosila, če se lahko sojenje iz okrožja Los Angeles preseli v Orange County. Bojijo se namreč, da bi bil Zobayan zaradi Kobejeve neizmerne priljubljenosti deležen pristranskega sojenja.

Kobe Bryant | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Prepričani so, da sodišče v središču velemesta, kateremu je Bryant pomagal priigrati pet naslovov NBA prvaka, nikakor ne more zagotoviti porote, ki bi o vzrokih za tragičen konec tamkajšnjega ljubljenca občinstva presojala na objektiven in nepristranski način.

"Kobe Bryant je v okrožju Los Angeles neizmerno razvpit, prepoznaven in priljubljen. Tako zelo, da v območju ni človeka, ki se ne bi zavedal njegovega pomena za Los Angeles, kot tudi dejstva, da je to njegovo mesto. V bližnji preteklosti ni posameznika ali športne osebnosti, ki bi poosebljala Los Angeles, tako kot ga je Kobe Bryant. Takšna neprecedenčna slava lahko privede do pristranskosti in subjektivnosti potencialnih porotnikov, ki bodo presojali veljavnost trditev iz tožbe družine Bryant," so opozorili pilotovi svojci.

kobe bryant | Avtor: Profimedia Profimedia
Družina Zobayan predlaga, da se sojenje preseli v okrožje Orange County, kjer naj bi bil pokojnik deležen pravičnega procesa. Prošnjo so podkrepili s poudarkom, da so tako Bryant kot vsi ostali potniki živeli tem okrožju.

Bryant se je smrtno ponesrečil 26. januarja med letom iz Orange Countyja v približno 137 km oddaljeni Thousand Oaks v njegovo športno akademijo Mamba Sports Academy. Na krovu helikopterja je bila tudi njegova 13-letna hčerka Gigi, ki je prav tako umrla v nesreči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.