Šport > Košarka
23 ogledov

Dvojni dvojček Udriha, Dragić še počiva

beno udrih miami heat Profimedias
Košarkarji Miami Heat so na gostovanju premagali Denver Nuggets z 98:95. Beno Udrih je prispeval 11 točk, Goran Dragić pa zaradi poškodbe ni igral.

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na soboto v gosteh premagalo Denver Nuggets z 98:95. Za Miami zaradi poškodb nista zaigrala Dwyane Wade in Goran Dragić, s 24 točkami je bil prvi strelec Miamija Chris Bosh. Za Denver jih je Darrell Arthur prispeval 18.

Dobro je igral Udrih, ki je dosegel dvojnega dvojčka, v 37 minutah je 11 točkam dodal še toliko podaj in vse skupaj začinil s tremi ujetimi žogami. Še bolj se je izkazal njegov soigralec Hassan Whiteside, ki je zablestel s trojnim dvojčkom. Ob 19 točkah je v statistiko vnesel 17 ujetih žog in enajst blokad, tekmo pa je 55 sekund pred koncem zapečatil prvi strelec gostov Bosh, ki je zadel z metom iz skoka.

Whiteside, ki je imel v preteklosti sicer težave z desnim kolenom, je dobro nadomestil prvega zvezdnika Wada, drugič v sezoni je dosegel trojnega dvojčka. V drugem polčasu je namreč nanizal deset točk, 12 skokov in sedem blokad. "Trenerju sem dejal, ko sem stopil na avtobus, da je koleno precej bolje. Dejal sem mu, naj mi ne omejuje minut in da sem znova tisti stari Hassan, kakršnega me pozna," je po tekmi dejal Whiteside.

Tyler Johnson je za Miami s klopi dodal 15 točk. Wade, ki je manjkal zaradi poškodbe obeh ramen, je izpustil prvo tekmo v tej sezoni. Miami je sicer na tekmi zaostajal tudi za 18 točk v prvem polčasu, a so bili nato košarkarji vročice v tretji četrtini boljši z izidom 30:16. Poleg Arthurja z 18 točkami, se je za Denver izkazal še Emmanuel Mudiay s 16 točkami.

Liga NBA, izidi:

Denver Nuggets : Miami Heat 95:98
Udrih 37 minut, 11 točk, 11 podaj, 3 skoki; Dragić zaradi poškodbe ni igral

Indiana Pacers : Washington Wizards 104:118
Oklahoma City Thunder : Minnesota Timberwolves 113:93
Boston Celtics : Phoenix Suns 117:103
Brooklyn Nets : Portland Trail Blazers 104:116
Chicago Bulls : Dallas Mavericks 77:83
New Orleans Pelicans : Charlotte Hornets 109:107
Milwaukee Bucks : Atlanta Hawks 108:101*
Houston Rockets : Cleveland Cavaliers 77:91

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.