Šport > Košarka
32 ogledov

Džikić v Zagreb? "Prvič slišim."

Bo Aleksandar Džikić res zapustil novomeško Krko? (Foto: ABA) ABA
Trener Krke Aleksandar Džikić bi prihodnje leto utegnil voditi KK Zagreb. Selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković pa bo v ponedeljek predaval vsem košarkarskim vedoželjnežem.
Košarkarska zveza Slovenije bo v sodelovanju s Fakulteto za šport organizirala posebno predavanje selektorja slovenske moške članske reprezentance Božidarja Maljkovića, ki bo svoje znanje in izkušnje v Sloveniji predstavil prvič. Predavanje, na katero so vabljeni vsi trenerji, klubski predstavniki, novinarji in drugi športni navdušenci, bo potekalo v ponedeljek, 23. maja, ob 19. uri v veliki predavalnici Fakultete za šport. (KZS)

Srbski trener, ki je letos s Krko osvojil pokal Eurochallenge – v tem tekmovanju je prejel tudi nagrado za najboljšega trenerja sezone –, se bo po informacijah spletne strani Talkbasket.com iz Novega mesta prihodnjo sezono preselil v Zagreb, kjer naj bi vodil KK Zagreb. V Novem mestu o tem ne vedo nič. "O tem ne vem nič, prvič slišim za to. Saj veste, kako je. Ne bi bilo prvič, da se nekaj zapiše, potem pa se to izkaže za popolnoma napačno informacijo. Če se bo v klubu kaj spremenilo, bomo to tudi sporočili," nam je povedal direktor Krke, Miro Župevc.

Aleksandar Džikić, ki je pred dnevi postal tudi trener srbske košarkarske reprezentance do 20 let, pa naj bi s seboj odpeljal tudi ameriškega košarkarja Chrisa Bookerja. Ta naj bi v klub prišel kot menjava za MVP-ja lige NLB Luke Žorića, ki odhaja k Unicaji iz Malage, kot je namignil že na finalu lige NLB v Stožicah v pogovoru za zurnal24.si. Zanimivo je, da je bil letos izjemni Žorić pred leti član Uniona Olimpije, in sicer v sezoni 2005/06, a v Ljubljani po posoji v Postojno nikdar ni dobil prave prilike, da pokaže ali izbrusi svoj talet. Vseeno ni izključil vrnitve med zmaje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.