Šport > Košarka
39 ogledov

Eurobasket se je predstavil Špancem

Žreb skupin Eurobasket 2013 Postojnska jama Lipko Saša Despot
Delegacija košarkarskega EP v Sloveniji je v sodelovanju s Špansko košarkarsko zvezo (FEB) v hiši svetovnega prvenstva 2014 v Alcobendasu pripravila novinarsko konferenco za tamkajšnje medije. Na dobro obiskanem promocijskem dogodku se je zbralo 95 novinarjev, nekdanjih košarkarjev ter učencev bližnje košarkarske šole, ki jih je zabaval Lipko.

Poseben gost na dogodku je bil slovenski veleposlanik Aljaž Gosnar, ki je skupaj z direktorjem Eurobasketa Alešem Križnarjem, ambasadorjem Rašem Nesterovićem, predstavnikom za odnose z javnostmi pri KZS Anžetom Blažičem in vodjo odnosov z javnostmi pri Turizmu Ljubljana Petro Stušek predstavil evropsko prvenstvo, ki ga bo letos gostila Slovenija, ter posebej Celje, kjer bodo v prvem delu igrali tudi Španci, in Ljubljano.

Lipko | Avtor: KZS KZS
"Ne bomo vam zaželeli sreče, ker je ne potrebujete, saj ste košarkarski narod in vemo, da bo eurobasket odličen dogodek. Slovenija je res izjemna država, ljudje so prijazni in košarko spremljajo zelo čustveno. Splača se jo obiskati. Upam, da bo na prvenstvu navijalo čim več Špancev in da nam bodo pomagali do izpolnitve jasnega cilja, to je osvojitve tretjega zaporednega naslova evropskih prvakov," je na promociji dejal Jose Montero, predstavnik Košarkarske zveze Španije.

O lepih spominih na Španijo pa je na predstavitvi govoril tudi ambasador eurobasketa Rašo Nesterović, in končal z zavezo, da bo EP v Sloveniji obiskovalcem nudilo več od samih športnih spektaklov: "Spomnim se evropskega prvenstva v Španiji leta 2007 in res dobre organizacije španske košarkarske zveze, ki je postavila izziv za vse naslednje organizatorje in verjamem, da bo odlično organizirano tudi svetovno prvenstvo prihodnje leto. Mi obljubljamo, da bomo naredili vse, da bo poskrbljeno za ekipe, medije, sodnike in navijače, da bodo vsi navdušeni nad lepotami Slovenije, da bodo pogoji za delo odlični ter, da bo ob eurobasketu tudi dovolj spremljevalnih dejavnosti. Tisti, ki so že obiskali Slovenijo, vedo, kaj jih čaka. Španski reprezentanci želim vso srečo na prvenstvu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.